המערב ממשיך לאבד את כוחו אל מול איגוד המדינות BRICS - הכולל את ברזיל, רוסיה, הודו, סין ודרום אפריקה, שקיבלו בקשת הצטרפות מ-19 מדינות ברחבי העולם.
(צילום: ויקיפדיה)
בתחילת חודש יוני, קבוצת המדינות אשר מהווה אלטרנטיבה לשלטון המערב ייפגשו בקייפטאון כדי לדון בהרחבתה. כך אמר אניל סוקלאל, נציג דרום אפריקה.
"מה שנדון בפגישה הוא הרחבת ה-BRICS וכיצד זה יקרה", אמר והוסיף: "בתוך כך, 13 מדינות ביקשו רשמית להצטרף ושש מדינות נוספות ביקשו באופן לא רשמי. בכל יום אנחנו מקבלים בקשות להצטרף".
בדיווח, נמסר כי סעודיה, איראן ומדינות אחרות הביעו רשמית את רצונן להיות חלק מ-BRICS. כך גם ארגנטינה, איחוד האמירויות, אלג'יריה, מצרים, בחריין ואינדונזיה.
הגוש הכלכלי BRICS, המייצג כעת כחמישית מכלכלת העולם, הוקם ב-16 ביוני 2009, כאשר דרום אפריקה הייתה האחרונה להצטרף לקבוצה לאחר הקמתה, אז בדצמבר 2010.
עם השנים, הקבוצה התגלתה כאלטרנטיבה חדשה וחזקה אל מול המערב. נכון להיום, חמשת החברות ב-BRICS תורמות 16% לסחר העולמי וכ-24% לתמ"ג העולמי.
התרחבותה של הקבוצה מעוררת חשש, במיוחד אם מדינות פרו-סיניות יתקבלו, מה שצפוי לקרות. אם לא די בכך, התמ"ג של סין גדול פי שניים מכל ארבעת חברי ה-BRICS האחרים ביחד.
(צילום: Shutterstock)
שקיעת המערב באה לידי ביטוי בעיקר עם איבוד כוחה של ארצות הברית עם המנהיגות החלשה והחברה הקרועה. כל הסימנים הללו הביאו את נשיא צרפת, עמנואל מקרון, להיפגש עם נשיא סין שי ג'ינפינג - ולהציג בפניו עתיד חדש.
מקרון שיתף את ג'ינפינג בתיאוריה שלו לגבי "אוטונומיה אסטרטגית" באירופה, ככל הנראה בראשות צרפת, ובכך למעשה להפוך את האזור ל"מעצמת על שלישית". הנשיא הצרפתי רוצה למעשה למצב את כוחה של אירופה תוך ניתוק התלות בארצות הברית.