מדענים בארצות הברית מחפשים אחר תושב אוהיו, אשר ככל הנראה הוא חולה הקורונה הוותיק ביותר בעולם.
החולה, שככל הנראה חי באזור קולומבוס, נושא גרסה שעברה מוטציה של הנגיף שהיא "לא דומה לשום דבר אחר" שמומחים ראו לפני כן.
(צילום: Shutterstock)
הנגיף החריג זוהה עוד בתחילת שנת 2021, זאת באמצעות דגימת שפכים. הדגימה נאספה שוב ושוב לאורך אזור של כ-65 קילומטרים, מה שהעלה בפני הרשויות שיש אדם אחד שנושא את הנגיף, ומשיל אותו דרך הצואה שלו.
ד"ר מארק ג'ונסון, מיקרוביולוג מאוניברסיטת מיזורי, הזהיר שהזן יכול לפתח מוטציות מספיק רציניות שעלולות להדאיג מאוד את הרשויות אם יתפשטו באוכלוסייה.
ממה שהחוקרים הצליחו להבין, סיפר ד"ר ג'ונסון, זה שאותו נשא נוסע באופן קבוע בין קולומבוס לעיר באוהיו הנקראת בית המשפט של וושינגטון. בינתיים, המדענים לא מצליחים לקבוע אם האדם מדבק, או כיצד הצליח להישאר נגוע למשך כל כך הרבה זמן.
חולים אשר אוגרים וירוסים לפרקי זמן ארוכים, יש בדרך כלל מערכת חיסונית מוחלשת, מה שאומר שהגוף נאבק לנקות את הנגיף. עם זאת, ד"ר ג'ונסון משוכנע שהאדם אחריו הוא מחפש הוא בריא שכלל הנראה נוסע לעבודה או ללימודים, ואולי גם ייתכן שמדובר באדם עם מחלה כרונית שנוסע לטיפול קבוע בבית חולים.
הצוות במיזורי ניתח דגימות קורונה משפכים ברחבי ארה"ב בחיפוש אחר גרסאות חדשות של הנגיף, בטכניקה ששימשה את הרשויות לאורך כל המגפה. כאשר הנגיף מופיע בצואה לפני שמישהו סובל מתסמינים, הדבר יכול להעיד על התפרצויות עתידיות.
כאמור, בינתיים המדענים מאמינים שמדובר באדם הנושא את הנגיף למשך הזמן הארוך ביותר. לפני כן, המקרה המאושר הארוך ביותר של קורונה נרשם בבריטניה, כאשר אדם היה חולה במשך 505 ימים, כמעט שנה וחצי.
במקרים אלה, עם זאת, סביר להניח שהנגיף לא יתפשט שכן הוא עבר מוטציה בתוך האדם, המאפשרת לו להתאים את עצמו באופן כזה שיוכל לחיות בגוף במשך תקופה ארוכה.