גורמים רשמיים בישראל הביעו חשש מהידלדלות מלאי התחמושת האמריקנית המאוחסן בארץ, שכן בחודשים האחרונים וושינגטון מעבירה בשקט את החימוש דרך נמל אשדוד לאוקראינה.
"אלה מאגרי המילואים של ישראל לעתות מלחמה... למהלך יש משמעות גדולה יותר לאור האיומים על ישראל בזירות רבות", אמר שר לשעבר בקבינט.
"ציוד אמריקני שאוחסן בישראל הועבר לידי צבא ארה"ב, בהתאם לבקשה אמריקנית", נמסר מצה"ל בתגובה לפניית כלי התקשורת.
גורם אמריקני רשמי אישר גם כי "עדיין לא ברור מתי יתחדשו הרזרבות", שכן מכונת המלחמה האמריקנית עברה מליבוי הסכסוך במערב אסיה לחזיתות חדשות באוקראינה ובטייוואן. בעוד קייב מתכוננת למתקפת אביב קריטית נגד הצבא הרוסי, מדינות המערב נאבקות לספק למדינה האירופית מספיק ארסנל כדי לייצר מהפך בשטח, כאשר על פי הדיווחים, הכוחות האוקראינים יורים 90,000 פגזי ארטילריה בחודש – פי שניים מהקצב המיוצר על ידי ארה"ב ואירופה יחד.
דיווחים על כך שצבא ארה"ב ניצל את מאגרי הרזרבות שלו בישראל צצו לראשונה בינואר.
"[הפנטגון] שאב ממאגר עצום אך לא ידוע של תחמושת אמריקאית בישראל כדי לעזור לענות על הצורך הנואש של אוקראינה בפגזי ארטילריה", חשף הניו יורק טיימס ב-17 בינואר.
על פי הדיווחים, ירושלים הסכימה לאפשר את המשלוחים בתנאי שהפנטגון יחדש את המלאי, כאשר וושינגטון התחייבה מוקדם יותר השנה "לשלוח מיד תחמושת במצב חירום חמור".
לפי "ישראל היום", "ההבנה המשתמעת" בין תל אביב לוושינגטון הייתה שתחמושת המאוחסנת במחסני הצבא "תיועד לישראל בעתות חירום אם המדינה היהודית תעמוד בפני מתקפה גדולה בסדר גודל כמו מלחמת יום הכיפורים ב-1973".
חוסר הנוחות גבר גם בשל יחסו של הנשיא ג'ו ביידן לראש הממשלה בנימין נתניהו וההתקרבות המתמשכת בין איראן לכמה מדינות ערביות בחסות סין.