הפקות הקולנוע והטלוויזיה בהוליווד ומחוצה לה צפויות להיפגע קשות לאחר שהאיגוד המייצג תסריטאים וכותבים הביעו את רצונם לפתוח בשביתה ביום שלישי.
הצעד מגיע על רקע מחלוקת עם האולפנים על תנאי העבודה והשינויים שנגרמו בשל עלייתן של פלטפורמות סטרימינג כמו נטפליקס.
אחת התלונות העיקריות של הכותבים היא שכר מופחת שנגרם כתוצאה מהדומיננטיות של הסטרימינג המקוון, שלדבריהם מובילה לעונות קצרות יותר ולירידה בתשואות הכספיות.
אולפנים רבים התאימו את האסטרטגיות העסקיות שלהם כדי לכלכל את הירידה בהכנסות מפרסום ככל שהתעשייה מתרחקת מהמודל הטלוויזיוני המסורתי.
"התנהגותן של החברות יצרה כלכלת "חלטורות" בתוך כוח העבודה של האיגודים, ועמדתן הבלתי ניתנת להזזה במשא ומתן היוותה בגידה במחויבות, והמשך פגיעה במקצוע הכתיבה", נכתב בהצהרה באתר גילדת הסופרים של אמריקה (WGA).
הדברים מכוונים כנגד חברות הפקה מסורתיות כמו פרמאונט ויוניברסל, כמו גם פלטפורמות סטרימינג כגון אלה של אמזון, נטפליקס ואפל.
האיגוד הוסיף כי "החברות שברו את העסק הזה. לקחו כל כך הרבה מהאנשים, הכותבים, שהפכו אותם לעשירים".
בתגובה, ברית מפיקי הסרטים והטלוויזיה (AMPTP) אמרה כי היא מוכנה להציע שכר גבוה יותר ולטפל בחששות לגבי תנאי העבודה, אך הביעה התנגדות למספר הצעות אחרות "שהגילדה ממשיכה להתעקש עליהן".
(גטי אימג'ס / הלן קינג)
משמעות הפעולה התעשייתית שעליה הצביעה WGA היא שתוכניות לייט נייט כמו אלה בהנחיית ג'ימי פאלון, ג'ימי קימל וסטיבן קולבר יפסיקו את הפקתן באופן מיידי.
בנוסף, סרטי קולנוע גדולים אשר נמצאים בלוח ההפצה לשנת 2023 עשויים להתעכב, בעוד שתוכניות טלוויזיה בהמשכים שתוכננו עשויות גם הן להיות מושפעות.
זוהי הפסקת העבודה הראשונה בתעשיית הבידור האמריקאית מזה 15 שנה - כאשר השביתה הקודמת ב-2007 נמשכה 100 ימים ועלתה לכלכלת קליפורניה כ-2.1 מיליארד דולר. כמה איגודים אחרים בתעשיית הבידור, כמו אלה המייצגים שחקנים ובמאים, הביעו סולידריות עם הכותבים. גילדת שחקני המסך (SAG) וגילדת הבמאים של אמריקה (DGA) צפויות לקיים שיחות משלהן עם מנהלי האולפנים בקיץ הקרוב.