ורמונט הפכה ביום שלישי למדינה הראשונה בארצות הברית לעשות רפורמה בחוק ההתאבדות על ידי סיוע רפואי - ולמעשה כעת תאפשר לחולים ספוניים להגיע למדינה ולשים קץ לחייהם.
חוק ההתאבדות בסיוע רפואי, שקיים כבר עשרות שנים בוורמונט, הסיר את דרישת התושבות, זאת לאחר שהמושל הרפובליקני פיל סקוט חתם על ההצעה.
(צילום: Shutterstock)
תומכי החוק בירכו על השינוי, בעוד שהמבקרים הזהירו כי הדבר עלול להוביל את ורמונט להפוך ליעד "תיירות מוות".
קים קלינן, נשיאה ומנכ"לית Compassion and Choises, אמרה בהצהרה שהיא אסירת תודה למחוקקים במדינה שהבינו ש"גבול מדינה לא צריך לקבוע אם אתה מת בשלווה או בייסורים".
"מטופלים נוסעים באופן שגרתי למדינות אחרות כדי להשתמש באפשרויות הבריאות הטובות ביותר. אין סיבה רציונלית שהם לא יוכלו לנסוע למדינה אחרת כדי לגשת לסיוע רפואי במוות, אם המדינה בה הם חיים לא מציעה זאת", אמרה קלינן.
מתנגדי החוק אמר טוענים כי הם מתנגדים "לתפיסה הבסיסית מאחורי התאבדות בסיוע, ומתנגדים להסרת דרישות התושבות מכיוון שעדיין אין אמצעי הגנה המגן על חולים פגיעים מפני כפייה", כך אמרה האן בירוורת', מנכ"לית 'ורמונט הזכות לחיים'.
בעוד שוורמונט היא המדינה הראשונה ששינתה בפועל את החוק כדי לאפשר לאנשים שאינם תושבים לשים קץ לחייהם, אורגון הסכימה בעבר להפסיק לאכוף את דרישת התושבות שאפשרה לחולים סופניים לקבל תרופות קטלניות כחלק מהסדר שנקבע בבית המשפט.
אך מלבד ורמונט ואורגון, ישנן עוד שמונה מדינות בארצות הברית אשר מתירות התאבדות בסיוע רפואי, בהן קליפורניה, מחוז קולומביה, הוואי, מונטנה, מיין, ניו ג'רזי, ניו מקסיקו וושינגטון.
הרפורמה החדשה מגיעה לאחר שלינדה בלוסטיין בת ה-75 מקונטיקט, חולה בסרטן סופני, הגישה לבית המשפט הפדרלי תביעה נגד ורמונט, בטענה שדרישת התושבות שלה מפרה את סעיפי המסחר, ההגנה השווה וסעיף הזכויות והחסינות של החוקה.