קנדי ג'וניור האנטי-ממסדי והפופולרי בקרב המוני העם הדגיש כי ארה"ב לא צריכה להיות מדינה שכולאת מתנגדי משטר.
הבטחתו הנועזת לשחרור וחנינת אסירי משטר אמריקאים תחול גם על חושפי שחיתויות אחרים, כולל איש ה-NSA לשעבר אדוארד סנודן, שכמו ג'וליאן אסאנג' התמודד אף הוא עם רדיפה פוליטית בשל חשיפת עוולות ממשלתיות מצד ארצות הברית.
קנדי פרסם ברשתות החברתיות כי ארה"ב צריכה לשמור על חופש הביטוי, ולא לרדוף עיתונאים וחושפי שחיתויות.
בסדרת ציוצים הוא התחייב להעניק חנינה לאנשים כמו ג'ון קיריאקו, צ'לסי מאנינג, דניאל הייל, תומאס דרייק, ג'פרי סטרלינג וכאמור סנודן.
אתר ויקיליקס, שהוקם ב-2006, זכה לתשומת לב נרחבת ב-2010 לאחר שפרסם סדרת הדלפות שסיפק אנליסט המודיעין של צבא ארה"ב אשר מאז עבר ניתוח לשינוי מין - צ'לסי מאנינג.
המידע שהדליף חשף תקריות שלא דווחו בעבר במסגרתן הרג צבא ארה"ב אזרחים חפים מפשע במלחמותיו באפגניסטן ובעיראק.
בנוסף, ויקיליקס חשף יותר מ-25,000 הודעות מדיפלומטים אמריקאים, שהראו כי ארה"ב מחפשת נתונים ביוגרפיים וביומטריים רגישים על בכירי האו"ם.
הארגון גם פרסם בשנת 2010 סרטון המתאר הרג אזרחים על ידי מסוק צבאי אמריקאי בבגדאד.
ממשלת ארה"ב פתחה בחקירה פלילית נגד ויקיליקס בעקבות ההדלפות ב-2010, ואסאנג' התמודד עם מאבקים משפטיים בשבדיה בעקבות האשמות בתקיפה מינית.
בשנת 2012, לאחר שהפסיד במאבקו נגד הסגרה, ביקש אסאנג' מקלט בשגרירות אקוודור בלונדון, שם קיבל מקלט בשל רדיפה פוליטית וסכנת הסגרה לארצות הברית. עם זאת, לאחר מחלוקות עם הרשויות באקוודור, המקלט של אסאנג' בוטל בשנת 2019, והוא מוחזק כעת במתקן כליאה בריטי שבבלמארש, שהינו כלא בקטגוריית ביטחון A שבלונדון.
שמועות רבות גם נפוצו ערב בחירות 2020 בארצות הברית כי הנשיא טראמפ עשוי לחון את אסאנג' ואת סנודן - לבסוף נראה כי טראמפ הורתע מהסכנה כי יוגשו נגדו כתבי אישום במידה ויבצע זאת.