הנשיא ג'ו ביידן הודה בעצמו כי כמויות המהגרים העצומות אשר צפויות להציף את הגבול הדרומי ברגע שהמדיניות המכונה 'הישארו במקסיקו' תגיעה לסיומה ביום חמישי - יהיו "כאוטיות".
(צילום: Shutterstock)
במהלך מסיבת עיתונאים, הנשיא בן ה-80 הודה שהוא לא בטוח שארצות הברית מוכנה לשטף המהגרים הצפוי.
"שוחחתי קרוב לשעה עם הנשיא המקסיקני. אנחנו עושים כל שביכולתנו. ואת התשובה לכך נראה בהמשך", אמר ביידן כאשר נשאל על ידי הכתבים אם ארה"ב מוכנה לזרם המהגרים ההולך וגדל.
"קיבלנו שיתוף פעולה מוחץ ממקסיקו. אנחנו גם בתהליך של הקמת משרדים בקולומביה ובמקומות אחרים מהם מגיעים מבקשי מקלט. אז, עוד נראה מה יקרה. אבל כן, זה הולך להיות כאוטי לזמן מה", הודה ביידן.
מדיניות הגבול 'כותרת 42', שהוחלה בתחילת התפשטות מגפת הקורונה בארה"ב ואפשרה לרשויות אכיפת החוק לגרש במהירות ובקלות את חוצי הגבול הבלתי חוקיים, תסתיים ביום חמישי הקרוב יחד עם מצב החירום של בריאות הציבור.
וכבר עכשיו, כ-80,000 מהגרים ממדינות שונות בדרום אמריקה נאספו בגואטמלה כדי להתחיל לצעוד לכיוון הגבול הצפוני של מקסיקו. זאת כאשר רק בעשרה הימים האחרונים נבלמו יותר מ-81,000 בני אדם מלהיכנס לארה"ב, בעוד שעל פי הערכות לפחות 26,000 הצליחו להסתנן.
(צילום: רויטרס)
בחוארז, עיירת הגבול המקסיקנית הגובלת עם העיר אל פאסו שבטקסס - שהיא מוקד הגבול העמוס ביותר בכל ארה"ב, יש בסביבות ה-35,000 מבקשי מקלט שממתינים לחצות את הגבול. בטיחואנה, ליד סן דייגו, יש כ-16,000 ממהגרים שמחכים ליום חמישי.
מושל טקסס, גרג אבוט, האשים ביום שני את ממשל ביידן ב"הנחת שטיח אדם לאנשים מרחבי העולם כולו, ואומר להם שהגבול של ארה"ב פתוח לרווחה. זה יוביל לכמויות מדהימות של אנשים שיעברו את הגבול באופן לא חוקי".
לטענתו של המושל הרפובליקני, סיום מדיניות הגבול "תגרום לאסון קטסטרופלי בארה"ב".