וושינגטון פיתחה מערכת מבוססת בינה מלאכותית לזיהוי ואיסוף דיסאינפורמציה "רוסית" ברשת, כך טען מזכיר המדינה האמריקני אנתוני בלינקן במהלך טקס הענקת הפרסים השנתי של Freedom House לשנת 2023.
מחלקת המדינה יצרה "צובר תוכן מקוון מבוסס בינה מלאכותית... כדי לאסוף דיסאינפורמציה רוסית מאומתת ולאחר מכן לשתף אותה עם שותפים ברחבי העולם", אמר הדיפלומט האמריקני הבכיר.
הממשל לטענתו משתף פעולה עם חוקרים כדי "לזהות באופן אמין טקסטים מזוייפים שנוצרים על ידי צ'טבוטים רוסיים", הוסיף.
בשנה שעברה, חברת ניתוח המדיה החברתית Graphika ומצפה האינטרנט של סטנפורד טענו כי מאות חשבונות המפיצים נרטיבים פרו-מערביים מנוהלים ככל הנראה על ידי יחידת סנטקום של הפנטגון.
בחודש מרץ דיווח אתר החדשות The Intercept על מסמכי חוזים פדרליים, מהם עולה כי פיקוד המבצעים המיוחדים של ארה"ב מתכנן לנהל מסעות תעמולה והונאה ברשת באמצעות טכנולוגיית דיפ-פייק.
הדבר עלול להעיד כי הפיתוח החדש מכוון להיות לכלי עזר ביטחוני שנועד להשפיע על האוכלוסייה האמריקאית והמערבית במסווה של ניסיון לבלום תעמולה רוסית.
על רקע זה האשימה בחודש שעבר דוברת משרד החוץ הרוסי, מריה זכארובה, את ארה"ב בניהול "מסע הסברה חסר תקדים" נגד רוסיה מאז תחילת הסכסוך באוקראינה. וושינגטון ובעלות בריתה "זקוקות למלחמה בכל מחיר, והשיטה המועדפת עליהן לפתרון בעיותיהן היא פרובוקציות, דיסאינפורמציה ואיומים", טענה זכארובה.
בלינקן מצדו דיבר על בינה מלאכותית באופן כללי, והזהיר כי הטכנולוגיה עלולה לחזור כבומרנג ו"להגביר אפליה וניצול".
"היא גם מסתכנת בחיזוק ממשלות אוטוקרטיות, כולל בכך שהיא מאפשרת להן לנצל את המדיה החברתית בצורה יעילה עוד יותר כדי לתמרן את אזרחיהן ולזרוע פילוג בין יריביהן ובתוכם", אמר בהתייחסו לסיכונים שמציבה הטכנולוגיה.
מאז השקת בוט הבינה המלאכותית ChatGPT בנובמבר האחרון, התעצם הוויכוח על סכנות הבינה המלאכותית בקרב בכירי תעשייה ובקרב חוקרים בחוגים אקדמיים.
ג'פרי הינטון, הידוע כאחד מ"סנדקי" הבינה המלאכותית, הזהיר בשבוע שעבר כי הטכנולוגיה עלולה להוות איום "בעל דחיפות ממשית יותר" מאשר שינוי האקלים.
כמו כן, בחודש מרץ, כמה מנהיגים בתעשיית הטכנולוגיה, כולל אילון מאסק, חתמו במשותף על מכתב פתוח, הקורא להפסקה בת שישה חודשים בפיתוח טכנולוגיית AI, ולמינוי רגולטור עצמאי שיספק פיקוח על התחום המתפתח.