עיריית בולטימור תבעה את יונדאי וקיה, בטענה כי ענקיות הרכב הקוריאניות מעודדות גניבה בכך שהן הופכות את מכוניותיהן לקלות מדי לפריצה.
בולטימור היא אחת משש ערים עם אחוזי פשיעה גבוהים שמנסות להאשים את היצרניות בזינוק בגניבות הרכב בכך שלא ציידו את מכוניותיהן ב"טכנולוגיית אימוביליזציה סטנדרטית של כלי רכב".
יונדאי וקיה הותירו את הבעלים "פגיעים לפשיעה", אמר ראש עיריית בולטימור ברנדון סקוט בהצהרה שהודיעה על התביעה ביום חמישי.
"העלייה הדרמטית בשיעור הגניבות של יונדאי וקיה בבולטימור דורש משאבים עירוניים ומשטרתיים שלא היו נחוצים אלמלא הכשלים המכוונים של יונדאי וקיה", נכתב בתביעה.
"גנבי רכב - רבים מהם בני נוער - מנצלים את הכשלים הללו ועוסקים בנהיגה פרועה, תוך יצירת סיכונים בטיחותיים משמעותיים לעצמם ולתושבי בולטימור ולרכושם".
צעדים משפטיים דומים ננקטו על ידי קליבלנד, מילווקי, סן דייגו, קולומבוס וסיאטל בחודשים האחרונים, כאשר הרשויות בכל הערים הללו מאשימות את הזינוק בגניבת מכוניות ביצרניות הקוריאניות.
כל שש הערים מנוהלות על ידי ממשלים דמוקרטיים, ולמעט סן דייגו, כולן ביטלו או קיצצו את כוח האדם במחלקות המשטרה שלהן בעקבות מהומות ג'ורג' פלויד ב-2020.
גניבות הרכב עלו השנה ב-95% בבולטימור, על פי נתוני המשטרה, כאשר יונדאי וקיה מייצגות 41% מכלל כלי הרכב הגנובים.
ראש העיר סקוט האשים את העלייה הדרמטית בסרטוני טיקטוק המראים גנבים פוטנציאליים מלמדים איך לשדוד בקלות את הרכבים הללו באמצעות מברגים או כבלי טעינה מסוג USB.
יונדאי, שבבעלותה גם קיה, מסרה בהצהרה כי הציעה עדכוני תוכנה בחינם לכמה מהדגמים הגניבים ביותר שלה, ושלחה יותר מ-40 אלף מנעולי הגה לרשויות אכיפת החוק ברחבי ארה"ב לצורך הפצתם לבעלי הרכבים.
מלבד הזינוק במספר המכוניות הגנובות של קיה ויונדאי, בולטימור מככבת באופן קבוע בראש רשימות הערים מוכות הפשיעה ביותר בארה"ב.
בולטימור היא אחת מכמה ערים שכבר לא מגישות נתוני פשיעה ל-FBI, אך על פי נתוני 2019, היה בה את שיעורי השוד הגבוהים ביותר במדינה, את שיעורי הרצח השניים בגובהם, ואת שיעורי התקיפה בנסיבות מחמירות השביעיים בגובהם במדינה.