נגיף הקורונה כבר לא נחשב כמגפה ואיום קיומי, ומצב החירום בארצות הברית הגיע לסיומו. כעת, המרכז לבקרת מחלות ומניעתן (CDC) פרסם נתונים סופיים של השלוש השנים האחרונות שהשפיעו על כמעט כל היבט בחיינו.
(צילום: Shutterstock)
המספרים שפורסמו על ידי ה-CDC מצביעים על כך 80,485 בני אדם מתי במדינת ניו יורק במהלך המגפה, כאשר מחציתם בעיר ניו יורק.
אזור התפוח הגדול היה המוקד הראשוני בארה"ב של התפרצות הקורונה, אך הנגיף התפשט במהירות מירבית והשפיע על כל אזור במדינה.
וכך, ממרץ 2020 ועד השבוע שעבר, אז הגיע לתומו מצב החירום שהוחל באופן פדרלי בתחילת ההתפשטות בארצות הברית, הנגיף הביא למותם של 1,127,928 אמריקאים.
על אף שהמגפה הגיעה לסיומה, הנגיף עדיין קיים וכמה נבחרי ציבור ובכירים בתחום הבריאות קוראים לאנשים להישאר מעודכנים לגבי חיסוני הקורונה - במיוחד עבור קשישים ומדוכאי חיסון.
"למרות שמצב החירום הפדרלי בבריאות הציבור הסתיים, אני מעודדת את כל תושבי ניו יורק להישאר ערניים מפני הקורונה ולהשתמש בכל הכלים הזמינים כדי לשמור על עצמכם, על היקרים לכם ועל הקהילה בריאים ובטוחים", אמרה מושלת ניו יורק קת'י הוקול.
היא הוסיפה: "הישארו מעודכנים במינוני החיסון והקפידו להיבדק לפני התכנסויות או נסיעות. אם אתם חיוביים, שוחחו עם הרופא שלכם על אפשרויות טיפול".
ד"ר איימן אל-מונהדס, דיקן בית הספר לביראות הציבור של אוניברסיטת העיר, אמר כי "ההכרזה על סיום המגפה לא אומרת שהכל בסדר".
הוא התייחס על המספרים הגבוהים של חולים שעדיין סובלים מקורונה ארוכה - כלומר תסמינים מתמשכים כמו עירפול מוחי, בעיות נשימה, הפרעות בזיקפה ונשירת שיער. "עלינו להמשיך להיות רגישים כלפי אנשים שההחלמה שלהם עשויה להימשך זמן רב יותר. מבחינתם, המגפה לא הסתיימה", אמר.
"חשוב לזכור לא ליפול לאופטימיות ולהיות עיוורים לצרכים המתמשכים בנושאי בריאות, חברה וכלכלה", אמר, "כולנו ביחד בזה. ואם לא נתמודד עם המצבים האלה ביחד, הם יישארו".