מחשש לקריסה דמוגרפית, סין משיקה תוכנית ארצית חדשה כדי "לבנות תרבות נישואין והולדת ילדים בעידן החדש" בקרב אוכלוסייתה.
התוכנית הוכרזה באמצעות כלי התקשורת הממלכתי "גלובל טיימס", שאמר כי היא נועדה לחפוף את יום המשפחות הבינלאומי של האו"ם, לאחר שהאו"ם הביע דאגה מירידה בפריון ומ"שינוי דמוגרפי".
גורמים רשמיים אמרו כי המיזם "יתמקד במשימות הכוללות קידום נישואין והבאת ילדים בגילאים המתאימים, עידוד הורים לחלוק את האחריות לגידול ילדים, וריסון 'מחירי הכלה' הגבוהים ומנהגים מיושנים אחרים".
ההתייחסות ל'מחירי כלה גבוהים' היא למנהג סיני לפיו משפחת החתן מעניקה למשפחת הכלה תרומה כספית גדולה המכונה 'קילי'.
נשים צעירות בסין נקראות כעת לחתום על התחייבויות שבהן הן מבטיחות לא לדרוש קילי מהחתן.
סגן נשיא איגוד תכנון המשפחה בסין, יאו יינג, אמר כי המדיניות "צפויה לנקוט צעדים חדשניים ופרואקטיביים כדי לסייע בטיפוח אווירה ידידותית לפוריות ולתרום לקידום המודרניזציה הסינית בתמיכת הפיתוח האיכותי של האוכלוסייה".
על פי התחזיות הנוכחיות, אוכלוסיית סין צפויה לרדת מתחת ל-800 מיליון עד 2080.
הדמוגרף הא יאפו אמר לגלובל טיימס: "החברה צריכה להדריך צעירים יותר על הרעיון של נישואים ולידה, ולעודד צעירים להתחתן ולהוליד ילדים". הרשויות המקומיות הסיניות עושות מאמץ ברחבי המדינה לקיים אירועים בסגנון ירידי תעסוקה שבהם הן מחלקות רישיונות נישואין מהירים וקלים כדי לעודד זוגות לקשור את הקשר כדי להתמודד עם "הנכונות הנמוכה להינשא ולהוליד ילדים" בהתחשב בנטל הכלכלי שהדבר מטיל כעת על זוגות.
המדיניות החדשה של סין רחוקה מאוד ממדיניות הילד האחד הידועה לשמצה שלה, שהוצגה ב-1980 כדי לרסן את גידול האוכלוסייה אך שהסתיימה ב-2016.
גישה זו מהווה ניגוד עצום למדינות המערב, הנשענות על זרם הגירה עצום כדי לשמור על רמות האוכלוסייה שלהן, על חשבון זהותן ולכידותן החברתית, בעוד התרבות הפופולרית מקדמת את מה שמכונה "חופש" של יחסים ללא ילדים.
בבריטניה, ד"ר פול מורלנד מזהיר כי ילדים בריטים לבנים צפויים להפוך למיעוט בבתי הספר היסודיים עד שנת 2060.
"מבחינת מהירות הירידה, נעשתה לאחרונה עבודה של דמוגרפים באוקספורד ועבודות אחרות שמסתכלות על 2060, שבה יהיו לנו אולי 50%-60% מהאנשים שמגדירים את עצמם בריטים לבנים", אמר מורלנד.
למרות הבטחות המפלגה השמרנית להוריד את ההגירה, יותר ממיליון מהגרים חדשים צפויים להיכנס לבריטניה לפני הבחירות הכלליות הבאות.
ההגירה נטו לבריטניה כבר הגיעה לשיא שנתי חדש של 504,000 בקיץ שעבר.