נובמבר 2020 היה החודש בו תושבי אורגון, רובם דמוקרטים, הצביעו בעד הצעה 110 שביטלה את ההפללה על החזקה אישית של סמים כמו הרואין, מת' ופנטניל. אבל שנתיים וחצי לאחר מכן - הם רוצים לחזור בהם.
(צילום: AP)
סקר שנערך בחודש שעבר על ידי חברת DMH Research, שבסיסה בפורטלנד, מצא כי 51 אחוזים מתוך 500 הנשאלים האמינו כי להחלת הצעה 110, 'חוק ההתמכרות וההחלמה לסמים', הייתה השפעה שלילית על המדינה.
יותר משישה מתוך עשרה מצביעים אמרו שהם חושבים שהחקיקה גרמה להחמרה בהתמכרויות לסמים, במשבר חסרי הבית ובזינוק בשיעורי הפשיעה בכל רחבי מדינת הבונה.
כמעט שליש מתושבי ארוגון, 33 אחוזים, תמכו "בחוזקה" בהפללת סמים מחדש בדרך כלשהי, ו-33% נוספים אמרו שהם "במידה מסוימת" מעוניינים בהליך שכזה.
התנגדות לסמים הייתה נפוצה יותר בקרב התושבים אשר מזדהים כרפובליקנים, כאשר 70% סברו שהדה-קרימינליזציה השפיעה לרעה על המדינה, לעומת 36% בלבד מהדמוקרטים.
כמו כן, המתנגדים להמשך יישום הצעה 110 כללו גם 60% מהתושבים המבוגרים בני 65 ומעלה, בעוד שרק קצת יותר משליש, 37 אחוזים, מבני ה-18 עד 29 ענו שהם רואים את אי ההפללה כהשפעה שלילית על המדינה.
בתחילת חודש אפריל, אורגון לייב דיווחה שמספר ההומלסים זינק בכמעט 23% בשנתיים בלבד, הרבה מעל הממוצע הארצי.
ובסקר שנערך, 59% מהמשתתפים אמרו שהם מאמינים שנפילה לחיים ברחוב נובעת בעיקר מהתלות בסמים ומאבקים בבריאות הנפש, ולא בהכרח למחסור בדיור בר השגה.
עורך דין מפורטלנד, קריסטין אולסון, אמרה בראיון לתקשורת האמריקאית כי "אורגון הפכה למחזה בינלאומי ואני חושבת שאנחנו מסתכלים אחד על השני, ומבינים שעשינו טעות גדולה".
"אני חושבת שלא הבנו שמה שחתמנו עליו הוא ההידרדרות של הנורמות התרבותיות והמרחבים הציבוריים שנמסרו לאנשים שנמצאים בשלב מאוחר של התמכרות לסמים ועוסקים בכל מני פעילויות פליליות כדי לשמור על ההתמכרות הזו", הוסיפה.