מפגש בילדרברג ה-69, שמקבץ מובלעת סודית של מתווכי-כוח עולמיים, יצא לדרך בליסבון, פורטוגל, עם נושאים על סדר היום הכוללים איומים על-לאומיים, בינה מלאכותית, ואת עתיד מנהיגותה של אמריקה בענייני העולם.
המפגש השנה, האחרון בסדרה שהחלה ב-1954, ממשיך לטשטש את הגבולות שבין דיפלומטיה גלויה לאליטיזם חשאי, בעוד מנהיגים פוליטיים מתחככים עם גדולי התעשייה, ברוני התקשורת, וטייקוני הפיננסים.
"זו רשימה שנשענת על הסכסוך בין רוסיה לאוקראינה ועל עתיד נאט"ו", אמר העיתונאי צ'רלי סקלטון, שנמצא בליסבון כדי לסקר את האירוע.
כרגיל, פרטי הדיונים נותרים מעורפלים על ידי "חוק צ'טהאם האוס", פרוטוקול המעניק למשתתפים את שיקול הדעת האם להשתמש במידע שנאסף מהשיחות, אך אוסר על זיהוי דוברים או משתתפים, ומבטיח אנונימיות - "הודות לאופי הסודי של הפגישה, המשתתפים לוקחים חלק כיחידים ולא בתפקיד רשמי כלשהו, ולכן אינם מחויבים למוסכמות משרדם או לעמדות מוסכמות מראש", נכתב בהודעה לעיתונות של בילדרברג. בין הנושאים המרכזיים: בינה מלאכותית, מערכת הבנקאות, מעברים אנרגיטיים, ומדיניות תעשייתית ומסחרית.
נושאים אחרים בעדיפות גבוהה כוללים את הנופים הגיאופוליטיים של אירופה, סין, הודו, רוסיה ואוקראינה, יחד עם נאט"ו וההנהגה העולמית של אמריקה. נושא ההנהגה האמריקאית, שעלה לאחרונה על סדר היום של בילדרברג ב-2018, מגיע בזמן שסין ורוסיה הגבירו את מאמציהן להפחית את התלות בדולר האמריקאי כמטבע הרזרבה המוביל בעולם.
מערך הדמויות בעלות ההשפעה הגלובלית כולל את מזכ"ל נאט"ו ינס סטולטנברג, כאשר הדינמיקה של שיתוף הפעולה הביטחוני העולמי נמצאת במוקד חד ככל שהמלחמה באוקראינה נמשכת ללא סוף באופק. בחזית הביטחונית משתתפים בפגישה גם אבריל היינס, מנהלת המודיעין הלאומי של ארה"ב, ותומס רייט, מנהל בכיר לתכנון אסטרטגי במועצה לביטחון לאומי.
לא חסרים מנהיגים פוליטיים, בהם רוברטה מטסולה, נשיאת הפרלמנט האירופי, מארק רוטה, ראש ממשלת הולנד, וראש ממשלת פינלנד היוצאת, סאנה מרין, שהפסידה בבחירות אך ממשיכה לכהן כחלק מממשלת מעבר עד להקמת ממשלה חדשה.
באירוע משתתף גם סם אלטמן, מנכ"ל OpenAI, היוצר של צ'אטבוט הבינה המלאכותית ChatGPT שתפס כותרות בשל הפוטנציאל שלו להחליף בני אדם במשרות.
דמויות טכנולוגיות בולטות נוספות כוללות את סאטיה נאדלה, מנכ"ל מיקרוסופט, אלכס קארפ, מנכ"ל פלנטיר טכנולוגיות, ומנכ"ל גוגל לשעבר אריק שמידט. אלברט בורלא, מנכ"ל פייזר, נמצא גם הוא ברשימת המשתתפים, כמו גם מייסד תיל קפיטל פיטר תיל, וג'ון וולדרון, נשיא גולדמן סאקס.
כמו כן נכחו דידייה ריינדרס, הנציב האירופי לצדק, אלכסנדר שאלנברג, השר לעניינים אירופיים ובינלאומיים של אוסטריה, ושר החוץ של אוקראינה דמיטרו קולבה.
בעוד שפגישת בילדרברג מוצגת כהתכנסות פרטית ובלתי רשמית נטולת כל תפקיד רשמי, ההשלכות של ריכוז כוח כה רב-עוצמה הן נושא לחקירה. "זה נראה כמו הרבה מאוד פוליטיקאים אירופאים בכירים שדנים בנושאים חיוניים כמו אוקראינה, רוסיה ונאט"ו, וללא פיקוח עיתונאי", אמר סקלטון לאפוק טיימס.
"נראה שהכנס זוכה להתעלמות רצינית בתקשורת המיינסטרים", הוסיף, בהתייחסו לחוסר הרצון מצד כלי תקשורת ותיקים לסקר את פגישות בילדרברג, שהיו נושא לשמועות שונות, כולל שהמשתתפים מתכנסים כדי לגבש אסטרטגיה כיצד ליצור סדר עולמי חדש.
החשאיות סביב הפגישות הולידה מספר תיאוריות כולל כי משתתפי בילדרברג עומדים מאחורי הקמת האיחוד האירופי או הפלישה לעיראק.