"מטוסי קרב מסוג F-16 ישנו את כללי המשחק בעימות בין מוסקבה לקייב", כך טען דובר פיקוד חיל האוויר האוקראיני, יורי איגנט, בדברים שאמר לערוץ הטלוויזיה האוקראיני Espreso ביום שבת.
"כשיהיה לנו F-16, ננצח במלחמה הזו" אמר איגנט, והוסיף כי קייב אמרה שוב ושוב לתומכיה המערביים כי מערכות ההגנה האווירית שכבר השיגה מהמערב אינן מספיקות כדי להגן על אוקראינה כולה מפני תקיפות אוויר רוסיות.
"שטח המדינה ואורך גבול המדינה גדולים וקו החזית... אורכו יותר מ-2,500 קילומטרים", אמר דובר חיל האוויר, שמנה את הגבול של אוקראינה עם בלארוס, חופי הים השחור, והגבול עם חבל טרנסניסטריה המנותק ממולדובה כחלק מקו החזית.
"יהיה זה בלתי אפשרי לכסות מרחב כזה במערכות הגנה אווירית", אמר איגנט, והוסיף כי מטוסי הקרב F-16 מתוצרת ארה"ב יהפכו ל"חלק מההגנה האווירית" וישמשו באזורים שאינם מכוסים על ידי המערכות הקרקעיות.
דובר חיל האוויר הוסיף כי המטוסים מתוצרת סובייטית שאוקראינה משתמשת בהם אינם יכולים להתמודד ביעילות עם כלי טיס בלתי מאוישים רוסיים (כטב"מים) וטילי שיוט.
הוא הוסיף כי קייב מתכננת גם להשתמש במטוסים מתוצרת ארה"ב בפעולות התקפיות, וכי המטוסים יגדילו משמעותית את האפקטיביות של טילי HARM וחימוש מונחה מדויק JDAM, שמדינות המערב כבר העניקו לאוקראינה.
אוקראינה תשתמש גם במטוסי F-16 כדי לתקוף את מרכזי השליטה והרשתות הלוגיסטיות של הכוחות הרוסיים, אמר איגנאט, והוסיף כי הדבר יאפשר לקייב להשתלט במהירות על שטחים שהיא מחשיבה ככבושים על ידי רוסיה.
דבריו נאמרו ימים ספורים לאחר שוושינגטון הודיעה כי תתמוך בתוכנית משותפת לאימון טייסים אוקראינים על מטוסים מודרניים כמו מטוסי F-16 ותאפשר לבעלות בריתה להעביר את המטוסים מתוצרת ארה"ב לקייב.
ביום שבת אמר היועץ לביטחון לאומי של ארה"ב, ג'ייק סאליבן, לעיתונאים כי הנשיא ג'ו ביידן "הודיע לעמיתיו ב-G7" כי וושינגטון תאפשר לבעלות בריתה המערביות לספק מטוסים מתקדמים לאוקראינה.
מוסקבה תקפה את ההחלטה כ"תנועה במעלה סולם ההסלמה" ש"טומנת בחובה סיכונים קולוסאליים" עבור המערב עצמו.
דוברת משרד החוץ הרוסי, מריה זכארובה, האשימה את ארה"ב ב"ניהול מלחמה היברידית נגד האזור כולו" ובשימוש באוקראינה כדי להשיג את מטרותיה.