אחד מכל חמישה עובדים ברחבי ארצות הברית נולדו מחוץ למדינה להורים שאינם אמריקאים - שיא בכל הנוגע לנתח השוק של קבוצה זו באוכלוסייה. כך קובע דוח ממשלתי חדש שפורסם השבוע.
אילוסטרציה
לפי הדוח, שחובר ופורסם ע"י הלשכה לסטטיסטיקה לענייני עבודה (Bureau of Labor Statistics, או BLS), 18.1% מעובדים בכוח העבודה האמריקאי במהלך שנת 2022 נולדו מחוץ לארצות הברית להורים שאינם אמריקאים. לשם השוואה, בשנת 2021 נתון זה עמד על 17.4%.
למעשה, מאז 1996 קבוצה זו הולכת וגדלה, אולם המגמה התהפכה עם פרוץ משבר הקורונה לפני למעלה משלוש שנים.
פרסום הדוח מגיע במקביל לסיומה של מדיניות 'טייטל 42' שהחלה עוד בממשל טראמפ, במסגרתה לרשויות ההגירה ניתנה הסמכות לגרש מהגרים שמנסים להיכנס לארצות הברית, בטענה שזה יסייע להפחית את שיעור הנדבקים בנגיף הקורונה.
מאהל של מהגרים בגבול הדרומי (צילום: AP)
לפני שרשויות ההגירה החלו להשתמש בטייטל 42, הנוהל היה די ברור: מהגר נכנס לארצות הברית באופן בלתי חוקי, מצהיר על כוונתו לקבל מעמד של פליט וזוכה להיכנס לארצות הברית. לאחר תשאול קצר אצל רשויות ההגירה, אותו מהגר שוחרר לתוך ארצות הברית והתבקש להתייצב בבית המשפט לענייני הגירה, שם יקבע מעמדו הסופי. בפועל, כפי שניתן לשער, רבים מהמהגרים כלל לא הגיעו לשימועים, ופשוט נשארו בארצות הברית ללא היתר.
רשויות ההגירה סירבו להכניס 2.8 מיליון מהגרים במהלך שלוש השנים האחרונות במסגרת טייטל 42 - נתון שאינו כולל משפחות וילדים שקיבלו פטור מן המדיניות. אך בפועל, לא היו השלכות משפטיות כלשהן למהגר שניסה להיכנס לארה"ב וגורש במסגרת טייטל 42, כך שרבים מהם פשוט ניסו את מזלם ונכנסו פעמים רבות לארה"ב.
למרות שטייטל 42 משפיע במידה רבה על גורלם, החוק לא עולה בשיחות של עשרות אלפי המהגרים שנמצאים בדרכם לגבול או שוהים בקרבתו (בצד המקסיקני). במקום, עיני המהגרים נשואות לאפליקציה חדשה שהושקה ע"י הממשל הפדרלי, המאפשרת בכל יום לעד אלף מהגרים לקבוע תור לחצות את הגבול באופן חוקי ולבקש לקבל מעמד של פליט. הביקוש כמובן עולה על ההיצע וגורר תסכול רב בקרב המהגרים, אך הפלונטר גם מעלה סימני שאלה בנוגע לאסטרטגיה של הממשל הפדרלי.