לדברי מוסלי, מצרים מבקשת להשתמש במטבעות מקומיים כדי לשלם על היבוא מהודו, סין ורוסיה - חברות מפתח בקבוצת BRICS, הכוללת גם את ברזיל ודרום אפריקה. "שום דבר מהסוג הזה לא יושם, אבל יש דיונים כדי שנוכל לסחור במטבעות מקומיים של מדינות כמו הודו, רוסיה או סין", אמר מוסלי לסוכנות.
קבוצת BRICS מרכיבה כ-40% מאוכלוסיית העולם וכמעט שליש מהכלכלה העולמית, חברות הגוש עקפו לאחרונה את מדינות ה-G7 במונחים של צמיחה כלכלית. באפריל הביעו 19 מדינות עניין להצטרף לבריקס, שמתכוננת לקיים את הפסגה השנתית ה-15 שלה בדרום אפריקה ב-22-24 באוגוסט. איחוד האמירויות הערביות, ארגנטינה, אלג'יריה, מצרים, בחריין, אינדונזיה, ערב הסעודית ואיראן הן בין המדינות שביקשו חברות באופן רשמי.
מצרים מנסה בימים אלה להמריץ את כלכלתה המדשדשת, שנגררה מטה על ידי ירידה ניכרת בהכנסות מתיירות וזינוק במחירי הסחורות. עוד דווח כי המתחים הגיאופוליטיים גרמו למשקיעים זרים למשוך כ-20 מיליארד דולר מהשווקים הפיננסיים במצרים. המדינה חוותה זינוק חד באינפלציה בשנה האחרונה בעקבות כמה גלים של פיחות מטבע, מחסור מתמשך במטבע חוץ, ועיכובים מתמשכים ברכישת יבוא.
מצרים הסכימה לאחרונה לעסקת הלוואה על סך 3 מיליארד דולר עם קרן המטבע הבינלאומית (IMF), ובעלות בריתה במפרץ התחייבו גם הן לבוא לעזרתה של קהיר עם השקעות על סך מיליארדים.
מוקדם יותר השבוע דיווח בלומברג, תוך ציטוט מוסלי, כי הודו מספקת למצרים קו אשראי בהיקף לא מוגדר.
עם זאת, השר עצמו הכחיש את הטענה בראיון לרויטרס.