השחקן הבריטי המוערך בן קינגסלי אמנם אינו יהודי ולא רואה את עצמו ככזה. למעשה, הוא נולד לאב ממוצא הודי-מוסלמי (שמו המקורי שלו הוא קרישנה פנדיט באנג'י) ולאם נוצרייה. עם זאת, עדיין אפשר למצוא ברזומה המפואר שלו לא מעט הפקות שעוסקות בשואה, ואחרות שהוא מגלם בהן דמויות יהודיות.
בין היתר הופיע קינגסלי, שבדצמבר הקרוב ימלאו לו 80, בקלאסיקה "רשימת שינדלר" - שבה גילם את רואה החשבון יצחק שטרן; בביוגרפיה הטלוויזיונית "הרוצחים בינינו" - שם נכנס לנעליו של צייד הנאצים שמעון ויזנטל; ובמיני סדרה "אנה פרנק: הסיפור המלא" - שבה שיחק את אוטו פרנק, אביה של אנה. ב-2019 הוא אף הופיע במותחן הריגול "אתר הצלילה בים האדום" בבימויו של גידי רף, שם גילם את מפקד המוסד.
מתברר כי הסיבה שהכוכב זוכה האוסקר השתתף בכל אותן הפקות אינה מקרית, ובעצם קשורה לשתי חוויות מצמררות מעברו. בראיון שהעניק מוקדם יותר החודש למגזין Parade לקראת עליית סרטו החדש, קומדיה על-טבעית בשם "Jules", נשאל קינגסלי מדוע הוא מרבה להופיע בסרטים שעוסקים ביהדות ובשואה. תשובתו היתה שכתלמיד בית ספר בן 11 או 12, כשהיה לבד בבית, הוא צפה בסרט תעודה שעסק בשחרור מחנה הריכוז הנאצי ברגן-בלזן. "אני חושב שהלב שלי הפסיק לפעום במשך זמן מה כשצפיתי בסרט, נכנסתי לשוק", נזכר השחקן והוסיף כי הצפייה בסרט היתה רק שלב אחד בתהליך ששינה אותו וגרם לו להזדהות עם היהודים.
"החלק המטריד יותר בסיפור הזה הוא שאני זוכר שכמה ימים לאחר מכן, שוחחתי עם סבתי מצד אימי, שהיתה אנטישמית נחרצת (קיגסלי אמר בעבר ששנאתה של סבתו ליהודים עשויה להיות קשורה לכך שסבו הביולוגי היה יהודי, אך הוא נטש אותה בעת שהיתה בהיריון; ד"פ). שני המקרים האלה התרחשו כמעט במקביל, וכילד היה לי קשה מאוד, ממש בלתי אפשרי, להתנגד להתפרצות של סבתי, אבל אני חושב שניטע בי אז זרע שאמר לי 'יום אחד אדבר'", הוא סיכם, ובהחלט עמד מאז בהחלטתו.