סטודנטים יהודים באוניברסיטת וושינגטון נותרו מבועתים ודומעים כאשר מאות מעמיתיהם ערכו עצרת "יום התנגדות" לפלסטינים – שפורסמה עם תמונה של מצנח רחיפה כמו אלה ששימשו את מחבלי חמאס בטבח ההמוני שלהם בישראלים. בסרטון נראית סטודנטית מתחננת בדמעות בפני אחד ממנהליו שיפסיק את העצרת באוניברסיטה שבה אחד הבוגרים שלה היה בין יותר מ-1,300 שנרצחו על ידי חמאס בסוף השבוע. "הם רוצים שהאנשים שלנו ימותו. הם רוצים שיהרגו אותנו", היא התייפחה בפני בכיר בבית הספר, שאמר שאין שום דבר שהוא יכול לעשות בזמן שמאות ערבים ותומכיהם מוחאים כפיים וחובטים בתופים.
"איך אתה מאפשר את זה? למה אתה לא עוצר את זה?", שאלה התלמידה כשדמעות זולגות על פניה.
"הם רוצים שנמות... רק בבקשה לסיים את זה. בבקשה".
בסרטונים אחרים שפורסמו ברשת נראו סטודנטים יריבים בקרב צעקות, כאשר סטודנטית אחת אמרה שישראל "גמורה" - וסטודנטית אחרת כינתה סטודנט פרו-ישראלי "אנס".
אבטחת הקמפוס נאלצה לפזר כמה מהעימותים הקטנים האלה.
העצרת הפרו-פלסטינית פורסמה באינטרנט על ידי קבוצת סטודנטים שאמרה כי מטרתה היא "לרומם את ההתנגדות הפלסטינית הצודקת" ו"לגנות את מדינת ישראל הקולוניאלית המתנחלת".
המארגנים אמרו כי הם אינם תומכים בחמאס, אלא בפלסטינים שיגנו על עצמם.
עם זאת, בכרוזים לאירוע הופיע ציור של מצנח רחיפה, בדומה לאלה שבהם השתמש חמאס כדי לטוס לדרום ישראל בסוף השבוע כדי לבצע טבח באזרחים.
MULTIPLE SKIRMISHES: Thursday afternoon, the University of Washington was lit! Several face to face confrontations broke out between supporters on both sides. Folks were calling each other terrorists, killers, rapists, cowards, and all kinds of homophobic slurs.
— Jonathan Choe Journalist (Seattle) (@choeshow) October 12, 2023
Freedom of… pic.twitter.com/BfnaAE90Sp
"אנחנו כאן כדי לרומם את זכות השיבה הפלסטינית", אמר ביסאן ברגותי, שנאם בעצרת.
ההפגנה נערכה ימים ספורים לאחר שחיים כצמן, בוגר אוניברסיטת וושינגטון, בן 32, היה בין הנרצחים.
הוא ערך מחקר בקיבוץ, שם נמצא בדירתו.
גם כמה סטודנטים יהודים אמרו שיש להם משפחה בישראל, כולל נינה כרמלי, שקרוביה נרצחו על ידי המחבלים.
"הם נעלמו במשך ארבעה ימים", אמרה לפוקס 13.
"הם נמצאו ביום שלישי נרצחים".
"אני לא יודעת אם זה בסדר לבוא לכאן ולהגיד שאתם בעד התנגדות, כשההתנגדות הזו הורגת את בני עמכם, כמו גם את האנשים בישראל", אמרה כרמלי, בעלת אזרחות כפולה אמריקאית-ישראלית, על העצרת.
"יש לי משפחה שנעלמה", המשיכה.
"כאילו, זה בסדר לרצות שינוי, לרצות שינוי בדרכי שלום, לרצות פיתוח, התקדמות. אבל זה לא יכול לבוא כתוצאה מאונס, מעריפת ראשים של אנשים, ממותם של ילדים. זה לא יכול להיות תוצאה של זה".
בימים האחרונים, סטודנטים והורים פנו לחב"ד באוניברסיטת וושינגטון "מבוהלים", אמר הרב מנדל ויינגרטן ל-KOMO.
"התלמידים מתקשים לעבד את זה", אמר.
"הם בהחלט מרגישים בודדים, ועם כל האיומים הנוספים המקומיים, הם מרגישים חוסר ביטחון.
"אנחנו כאן כדי לעזור להם עם הבדידות והביטחון", אמר הרב והוסיף: "כמעט לכל תלמיד שם יש קשר מדרגה ראשונה או שנייה למישהו שנרצח, נעדר או נלחם בחזית".
חלק מהסטודנטים חוששים לענוד שרשראות מגן דוד או כיפות, אומרת אנה יחילבסקי, שכועסת על התגובה הנרפית של ראשי האוניברסיטה.
"הטרור, אובדן החיים ופרוץ המלחמה בישראל ובעזה בסוף השבוע, שהחלו בהתקפות המגונות של חמאס, הם הרסניים לכולנו, וליבי עם כל חבר בקהילה שלנו שיש לו קשרים או יקיריהם באזור הבעייתי הזה", אמרה נשיאת הארגון, אנה מארי קאוצ'ה.
"המציאות הטרגית היא שאזרחים נשאו וישאו בעיקר נטל האלימות הזו. בהתקפותיהם הרג חמאס מאות אזרחים ולקח עשרות נוספים כבני ערובה. ורבים אחרים בישראל ובעזה ממשיכים למות ככל שהאלימות מסלימה.
"כל חיים שהסכסוך הזה גובה הם טרגדיה".
הסטודנט איידן דביירין אמר ל-KOMO כי ההצהרה "שוברת את לבי".
"לחמאס אין שום אינטרס בשלומו של העם הפלסטיני. יש חיים חפים מפשע שישמשו כמגן אנושי", אמר דביירין.
"לא מדובר כאן בחופש, לא מדובר בזכויות קרקע, לא מדובר בכיבוש", המשיך. "מדובר בטוב וברע".