האם ישראל "מפסידה במלחמת המידע" בטיקטוק? זהו הטיעון המרכזי בשרשור פופולרי ב-X שפורסם מחדש על ידי כמה כותבים בעלי השפעה וסנאטור רפובליקני.
הטענה היא כי טיקטוק מהווה איום על הביטחון הלאומי של ארה"ב בהפצת מידע כוזב וסרטונים פרו-פלסטיניים.
נראה כי קהלים בטיקטוק פתוחים יותר לתוכן הנוטה לפרו-פלסטין, כאשר האשטאגים הקשורים לכך מקבלים יותר צפיות מאשר תיוגים הקשורים לישראל.
סרטונים רבים מראים טיקטוקרים מביעים תמיכה בערבים, ותכנים אחרים, חלקם מעוותים הכוללים תיעוד מהשטח בעזה; ולעתים טענות מטעות או מוגזמות בנוגע למלחמה, שחלקן ממעיטות בערך המתקפה של חמאס על ישראל.
מספר גורמים מסבירים את הפופולריות של רגשות פרו-פלסטיניים ואנטי-ישראליים בטיקטוק.
סיבה אחת היא שהדמוגרפיה של משתמשי טיקטוק מיישרת קו באופן הדוק עם אלה שסביר להניח שיתמכו בערבים.
טיקטוק כידוע פופולרית במיוחד בקרב צעירים, וסקרים הראו כי הדורות הצעירים, לפחות בארה"ב, נוטים יותר מהאמריקאים המבוגרים לגלות אהדה לערבים וביקורתיות כלפי ישראל.
בני דור ה-Z גם פונים יותר ויותר לטיקטוק כדי לקבל חדשות, כך מצא השנה מחקר של מכון רויטרס לחקר העיתונות.
כמו כן טיקטוק פופולרית במיוחד גם בכמה מדינות שאוכלוסייתן נוטה יותר להיות פרו-פלסטינית, כולל אינדונזיה וטורקיה.
בנוסף האלגוריתם של טיקטוק, כמו של רשתות חברתיות אחרות, ככל הנראה מתדלק קיטוב, אמר אדריאן מסנארי, פרופסור לתקשורת באוניברסיטה האמריקאית, לאתר Semafor.
הסרטונים המוצעים באפליקציה מבוססים במידה רבה על התנהגות המשתמשים, כך שהבעת עניין בסרטון אחד הקשור ל""פלסטין"" יכולה להוביל להצפת תוכן דומה.
עוד נראה כי צעירים רבים פונים לטיקטוק כי הם מרגישים מאוכזבים מכלי תקשורת מערביים - ואפילו פלטפורמות מדיה חברתית אחרות - בכל הנוגע לסכסוך.
לבסוף העובדה שטיקטוק, היא היחידה מבין הפלטפורמות העולמיות הגדולות, שנאסרו בהודו מאז ההתנגשות הצבאית עם סין ב-2020 מפחיתה חשיפה לתכנים פרו ישראליים. הימין ההינדי הדומיננטי פוליטית במדינה מיישר קו עם ישראל, ומזרים מבול של תכנים פרו-ישראליים, לפלטפורמות אחרות, ובכך מטה את הכף לכיוון ישראל, דבר שאינו מתבטא בטיקטוק אשר אסור במדינה בעלת למעלה ממיליארד בני אדם.