הסנאט האמריקאי אישר ביום שלישי את מינויו של שגריר ארצות הברית בישראל – ג'ק לו, שכיהן בתפקידי מפתח בממשל אובמה ונחשב לאחד מהמושכים בחוטים לעבר הסכם הגרעין עם איראן.
ברוב של 53-43, הסנאט החליט לשלוח את לו היהודי-אמריקאי לירושלים בזמן שישראל מנהלת מלחמת קיום נגד החמאס, אשר ממומן על ידי איראן.
ג'ק לו וברק אובמה (צילום: Getty Images)
מנהיג הרוב הדמוקרטי בסנאט, צ'אק שומר, אמר כי לו הוא "בעל ברית קריטי עבור ישראל", והודה לוועדת יחסי החוץ על האישור למינויו: "אני גאה לומר שהסנאט עשה כעת צעד חשוב ביותר בתמיכתנו בישראל".
"בעוד שישראל מתגוננת מפני החמאס, השגרירות הזו חשובה מאין כמוה. מר לו הוא האיש המתאים לתפקיד השגריר בישראל: הוא עובד ציבור מוכשר, בעל ברית קריטי לישראל ונושא בסיס רחב של אמון וכבוד. הוא אדם הגון ואנושי", אמר שומר.
אבל חלק מהרפובליקנים התנגדו למינוי של לו והביעו חשש מעברו המקצועי. כך למשל הסנאטור ג'וני ארנס מאיווה, שכתב ברשת החברתית X: "הרגע התנגדתי למועמדותו של ג'ק לו לתפקיד שגריר בישראל. אנחנו צריכים לעמוד באופן מלא עם ישראל, אבל האדריכל הזה של עסקת איראן מתקופת אובמה, סלל דרך לנזק שהמשטר הזה עושה היום".
גם הסנאטור טום קוטון (ארקנסו) מתח ביקורת על מי שמונה לתפקיד השגריר בגלל שתמך בתוכנית הגרעין משנת 2015, אשר סיפקה הקלות בסנקציות בתמורה להפחתת מלאי האורניום של איראן.
"לו כינה את ההסכם עם איראן, שהיא האויב הגדול ביות של ישראל, 'עסקה חזקה' ואמר כי 'זה יהפוך את המדינה שלנו, את בני בריתנו ואת העולם כולו לבטוחים יותר'", כתב קוטון, והזכיר כיצד בנימין נתניהו התנגד:
"בעלת בריתנו ישראל לא הסכימה. למעשה, ראש הממשלה נתניהו כינה את ההסכם: 'עסקה גרועה מאוד'".