אחת התמונות ששותפו עשרות אלפי פעמים ברשתות החברתיות, של גבר נושא מספר ילדים על פני ההריסות בעזה, היא ככל הנראה תוצר של בינה מלאכותית – כך טוענים מומחים.
התמונה שפורסמה ב-21 באוקטובר ושותפה לפחות 82,000 פעמים, מראה גבר עוזר לחמישה ילדים להתרחק מזירה בה הופצץ בניין עזתי על ידי כוחות ישראלים. התצלום הופץ תחת האשטגים כמו 'עזה תחת מתקפה' ו'פרי פלסטיין', ואף שותף בחשבון הרשמי של שגרירות צרפת וסין.
ובזמן שהתמונה עוררה זעם גדול ברחבי העולם ושומשה לעוד סיבה לצאת ולהפגין נגד ישראל – מומחים אומרים שהתצלום עבר מניפולציה דיגיטלית, ולמעשה נוצר על ידי בינה מלאכותית.
פרופסור האני פאריד מאוניברסיטת ברקלי שבקליפורניה, מומחה לזיהוי פלילי דיגיטלי, הצביע על הידיים והרגליים.
"התמונה הזאת נוצרה כמעט בוודאות על ידי בינה מאלכותית... בנוסף למודלים שלנו שמסווגים את התמונה כ-AI, נראים סימנים מובהקים, כמו הזרועות המעוותות של המבוגר", אמר פרופ' פאריד.
גם לדברי מנהל מעבדת 'מדיה פורנזית' באוניברסיטת באפלו שבניו יורק, התמונה נוצרה "על ידי AI שנוצר על ידי אלגוריתמי זיהוי", אמר סיוואי ליו, שגם כן הצביע על עיוותים בידיים וברגליים:
קימברלי טון מאי, מועמדת לדוקטורט באונ' לונדון, חיזקה את הטענות הללו: "נראה שהגפיים והלבוש בתמונה אינם עקביים. לדוגמה, הילד על כתפו הימנית של הגבר לובש חולצה שנראית כמשתלבת בשרוולו של הגבר. הזרוע של הגבר ממוקמת במקום בו הייתם מצפים לראות את הרגל של הילד. וגם האצבעות ברגליים היחפות המוצגות אינן מוגדרות בבירור".
מנהלת המחקר במחלקת תצפית האינטרנט של סטנפורד, רנה דירסטה, הצביעה אף היא על אי סדרים בגפיים, ובכלל על "האופן שבו הדמויות משתלבות בסביבה, ועל המאפיינים הבלתי ברורים ברקע".