השמועות שהופצו בימים שטרם נאומו של מזכ''ל החיזבאללה חסן נסראללה כאילו יוצב אולטימטום כזה או אחר לאמריקאים ולישראלים מצד המיליציה השיעית כי עליהם לחדול מהמערכה העזתית או להתמודד עם לחימה מצפון - התבררו כלא נכונות.
בנאום שבו שיבח את 'ההתנגדות' וה'שהידים' של המאבק הפלשתינאי סיפק המזכ''ל בנאום מוקלט מסרים מתונים בהרבה ולא מאיימים מאלה שרבים בעולם הערבי ואף בישראל ציפו לשמוע - כאשר לאחר הנאום הפך הדובר אף למושא לעג בקרב רבים בעולם הערבי על 'חולשתו'.
למרות שטען כי חיזבאללה משתתף במלחמה בצורתו שלו, וכי הארגון אף עשוי להרחיב את המערכה הצפונית, ברור כי עד עתה חיזבאללה נלחם באופן מדוד ומוגבל ביותר.
הדברים לא הפריעו לנסראללה להתרברב על כך שבגללו הסתלקו רבע מיליון ישראלים מבתיהם, וכי הוא 'יחליט מתי הם ישובו לבתיהם'.
עוד חשוב להבין כי איומיו והחשש מפלישה קרקעית של כוח רדואן הם גם הסיבה לכך שצה''ל מעסיק עשרות אם לא מאות אלפי לוחמי מילואים בחזית הצפונית - עוד תופעה שנסראללה התפאר בה.
ובתוך כך בנאום שהבליע מסרים דתיים על אל-קודס, וקריאת שבח לכוחות הערבים בעירק ובתימן שהצטרפו בדרכם למערכה כנגד ישראל - גם הם באופן מוגבל ביותר , לא נשמע חידוש גדול.
אחד הדברים המעניינים בנאומו של נסראללה היתה ההודעה כי חמאס פעל על דעתו בלבד ובלא תיאום עם חיזבאללה או עם איראן.
עוד הזכיר כצפוי את דעת הקהל העולמית ההולכת ונוטה כנגד ישראל, את תפקיד ארה''ב ובריטניה כחלק מ'ציר רשע' יחד עם ישראל, ואת הצורך של הפלשתינאים בגדה המערבית ובעזה להתאזר בסבלנות ובו בעת להיות נכונים לקרבות הבאים.
מבחינת מטרות המלחמה ציין צמד
לקראת סוף נאומו ציין נסראללה כהישג את העובדה שהישראלים חוששים מאוד מפתיחת חזית צפונית, אך גם הודה כי כרגע אין זה הזמן להרחבת המלחמה, למרות שהודה כי גם תרחיש שכזה נמצא על השולחן ויידון בבוא העת.
עוד טען כי התפתחויות בזירה תלויות בהתנהגות ישראל בעזה , וביחסה כלפי לבנון.
פרשנים רבים הודו כי הנאום למעשה מבשר מציאות קשה עבור העזתים וטובה בשלב הזה עבור ישראל - והיא כי הרצועה לבד, מה שמגדיל כמובן את הסיכוי כי ישראל תעמוד במטרות מלחמתה - השמדת חמאס.