הבית הלבן הגיש בקשה לקונגרס לוותר על דרישת ההודעה, שמאלצת קבלת אישור לפני שליחת סיוע צבאי לישראל.
מדובר בבקשה לשלוח לישראל סיוע צבאי בשווי של עד 3.5 מיליארד דולר מבלי להודיע על כך לקונגרס. הרפובליקנים בבית הנבחרים הציגו חבילת תקציב עצמאית שתממן רק את ישראל, אם כי היא כוללת את הפטור שהבית הלבן ביקש.
"מעולם לא ראיתי דבר כזה", אמר ג'וש פול, לשעבר מנהל ענייני קונגרס ויחסי ציבור בלשכה לעניינים פוליטיים-צבאיים של מחלקת המדינה.
"הצעה המבקשת לוותר לחלוטין על הודעת הקונגרס על מכירות צבאיות זרות במימון, או חוזים מסחריים ישירים, היא חסרת תקדים מניסיוני. ... למען האמת, [זה] עלבון לפררוגטיבות הפיקוח של הקונגרס", אמר באופן ביקורתי.
במקביל, דובר המטה לביטחון לאומי, ג'ון קירבי, אישר כי הנשיא ג'ו ביידן יטיל וטו על הצעת החוק העצמאית של הרפובליקנים בבית הנבחרים, המקצצת כספים ממס הכנסה. כמו כן, משרד ניהול התקציב (OMB) הודיע כי הנשיא יטיל וטו על הצעת הרפובליקנים בבית הנבחרים, להוציא מהחבילה את הסיוע ההומניטרי לעזה והמימון לאוקראינה - כפי שהרפובליקנים ביקשו.
חבילת הסיוע של ביידן מקצה יותר מ-61 מיליון דולר לאוקראינה, 14.3 מיליארד דולר לישראל ו-13.6 מיליארד דולר למשבר הגבול במדינה, כאשר 1.4 מיליארד דולר מהכספים הולכים למדינות שמתקשות להתמודד עם זרם המהגרים.
ממשל ביידן מתכונן לפשרה אפשרית עם הרפובליקנים בבית הנבחרים בנושאי הגבול בתמורה למימון נוסף לאוקראינה שנמצא בחבילה שלהם שמממנת את ישראל, כך לפי פוליטיקו.
אבל הרפובליקנים מעוניינים להוציא את אוקראינה מהמשוואה, להשאיר רק את ישראל ואת הכסף לביטחון הגבול עם מקסיקו.
בכירים בבית הלבן ובמשרד לביטחון המולדת שקלו להוסיף רפורמות נוספות בנושאי הגבול בשבועות האחרונים כדי לסייע לרפובליקנים בבית הנבחרים להעביר את החבילה שלהם.
בתוך כך, נראה כי הצעד התקדימי שיאפשר את העברת התקציב לישראל בלי אישור קונגרסיאלי דווקא לא יזכה לביקורת רפובליקנית - וכך נראה כי התמיכה הדו-מפלגתית בישראל, לפחות ברמה הכלכלית-צבאית, אף אם לא בהכרח בסנטימנט הציבורי הכללי - נותרה על כנה.