היום טען שר החוץ האיראני, חוסיין אמיר עבדאללהיאן, כי ארה"ב חותרת נואשות לסיום הלחימה בעזה, למרות שישראל אינה קרובה כרגע לפרק ולהשמיד את חמאס, ושזו מטרתה המוצהרת של ירושלים.
שר החוץ אמר כי "האמריקנים שלחו לנו הודעה בשלושת הימים האחרונים שהם מחפשים הפסקת אש", כך לפי הטלוויזיה הממלכתית האיראנית.
זה אכן עשוי להיות המסר מאחורי הקלעים שמקודם כעת, כאשר מזכיר המדינה בלינקן עובר בין בירות האזור, לאחר שנפגש לאחרונה עם יו"ר הרשות אבו מאזן ביום ראשון ועד כה הוא מתועד כמי שמבקש "הפוגה הומניטרית" בלחימה.
מה שמעניין יותר הוא שהבית הלבן שיגר במקביל את ראש ה-CIA ויליאם ברנס, שהגיע לישראל ביום ראשון לפגישות בדרג הבכיר.
ברנס יהיה גם בקטאר, בירדן ובאיחוד האמירויות.
כמו במלחמה באוקראינה, ברנס נשלח לעתים קרובות למוקדי משבר כדי להעביר מסרים שהממשל האמריקני אינו מעוניין לדון בהם בפומבי.
זה יכול להיות כרוך בתיווך נוסף כדי להביא לשחרור בני הערובה, או בעבודה לקראת הסכם הפסקת אש רציני כלשהו שבמרכזו שחרור בני הערובה.
ייתכן שזה מה שעומד מאחורי הצהרתה של איראן ביום שני, לפיה ארה"ב פועלת בקדחתנות להפסקת אש, בהתחשב בכך שגם דעת הקהל העולמית פונה במהירות נגד ישראל, כשמניין ההרוגים בעזה עולה - ונכון ליום שני הוא עובר את רף 10,000 ההרוגים.
גורם אמריקני רשמי תיאר כי נסיעתו של ברנס נועדה "לדון בנושאים של דאגה הדדית, כולל המצב בעזה, תמיכה במשא ומתן על בני ערובה, והמחויבות של ארה"ב להמשיך להרתיע שחקנים מדינתיים ולא מדינתיים מלהרחיב את הסכסוך בין ישראל לחמאס".
באשר לדעת הקהל העולמית, דרום אפריקה היא האחרונה להצטרף לקומץ מדינות הדרום הגלובלי שהחזירו דיפלומטים מישראל.
בתוך כך, איראן מחריפה את איומיה ומסריה, המכוונים כלפי וושינגטון, לאחר שזרוע הפרוקסי שלה, חיזבאללה, כבר האשימה את ארה"ב בפיקוח על מעשי הטבח בעזה.
טהראן מזהירה כעת כי ארה"ב "תיפגע קשות" אם לא תצליח ללחוץ על ישראל להפסקת אש.
"עצתנו לאמריקנים היא להפסיק מיד את המלחמה בעזה וליישם הפסקת אש, אחרת הם ייפגעו קשות", צוטט שר ההגנה האיראני מוחמד-רזא אשטיאני בסוכנות הידיעות הרשמית למחצה תסנים ביום ראשון.
אך חשוב מכך, העמדות הרשמיות של ממשל ביידן הן שאומרות לא להפסקת אש, כפי שמשתקף בהצהרות חדשות של בלינקן בעמאן.
שרי החוץ הערביים שעמם נפגש בלינקן בשבת בעמאן - מירדן, מצרים, סעודיה, קטאר ואיחוד האמירויות - העלו דרישה דומה - עם זאת, בלינקן אמר כי ארה"ב לא תדחוף לכך.
"דעתנו כעת היא שהפסקת אש פשוט תשאיר את חמאס במקומו, עם מסוגלות להתארגן מחדש ולחזור על מה שעשה ב-7 באוקטובר", אמר.
במקום זאת, אמר מזכיר המדינה כי הפסקות הומניטריות זמניות בלחימה יהיו קריטיות להגנה על אזרחים, להכנסת סיוע ולהוצאת אזרחים זרים "תוך מתן אפשרות לישראל להשיג את מטרתה, תבוסת חמאס".
במקביל, ההתעצמות הצבאית האמריקנית באזור נמשכת, לאחר שבסיסים אמריקניים בסוריה ובעיראק הותקפו על ידי מיליציות "הנתמכות על ידי איראן" יותר מעשרים פעמים, וכתוצאה מכך נפצעו חיילים אמריקנים.
האיום האיראני החדש לפגוע "קשה" באמריקנים הוא ללא ספק איום להגברת המתקפות הללו, כפי שהזהיר גם מנהיג חיזבאללה חסן נסראללה לפני ימים ספורים בנאומו.
The U.S. has sent/redirected over 17,200 military personnel to the Middle East since Oct 7th. This includes 12,000 sailors on the USS Ford & Eisenhower carrier strike groups, 4,000 sailors & marines with the Bataan amphibious ready group and 1,200 troops deployed to the region
— Liz Friden (@Liz_Friden) November 6, 202
הבית הלבן עשוי גם להתחיל להתמודד עם לחץ נוסף מבית מתוך הבסיס הדמוקרטי, בהתחשב בכך שמספר ההרוגים בצד הערבי עולה.
בעוד ביידן הדגיש שוב ושוב את "אהבתו" ומחויבותו לישראל, לאגף הפרוגרסיבי של הבייס שלו תהיה השפעה גוברת בנושא ברמה העממית.