בית קפה במנהטן כמעט ונאלץ להיסגר ליום אחרי שהבריסטות עזבו כי הבעלים היהודי התעמת איתם על הסיכות הפרו-פלסטיניות שלהם - אבל חברי הקהילה היהודית הגיעו בהמוניהם והציעו לעבוד במשמרות כדי לתמוך בבית הקפה.
אהרון דהן, הבעלים של קפה ארון, אמר כי הוא נותר חסר כוח אדם בסניף שלו באפר איסט סייד לאחר שניסה לדבר עם שניים מהבריסטות על סיכות Free Palestine שלהם - מדובר בצמד העובדים האחרונים שעזבו בגלל התמיכה הפרו-ישראלית של המסעדה.
"הצוות שלנו היה צעיר. הם חושבים שהם יודעים הכל, ליברלים, בעלי השכלה אקדמית", אמר דהן.
"הם חושבים שאנחנו תומכים ברצח עם, שאנחנו תומכים בקולוניאליזם. הם מכירים את מילות המפתח אבל לא באמת יודעים למה הן מתכוונות".
הבעלים בן ה-25 אמר כי בסך הכל עזבו חמישה בריסטות מאז ה-7 באוקטובר, היום שבו תקף חמאס את ישראל.
החנות הניפה דגל ישראל "לפני שבועיים" והחלה בגיוס כספים כדי לסייע למגן דוד אדום – ולדבריו, "הצוות שלנו לא היה בעד".
דהן, שנכח היום באירוע קייטרינג, אמר כי הוא מאוכזב מההתפטרויות של עובדיו, שאותם הגדיר כ"משפחה".
"הכרנו את הצוות שלנו. ידענו שהם חושבים את הדברים האלה. אמרתי, 'בוא נלך לארוחת ערב. בואו נשב. בואו נשאל שאלות. בואו נלמד. בואו נבין שלא כולנו כאן מנסים להרוג אחד את השני", אמר דהן.
אמו, פגי דהן, בת ה-50, השתלטה על החנות לאחר שקיבלה הבוקר שיחת טלפון מבנה שביקש ממנה לסגור את המקום, שפתוח רק 10 חודשים, למשך היום.
"הוא קרא לי. הוא אמר, 'אמא, אני עושה אירוע פרטי. אני צריך לסגור את החנות. אמרתי, 'אהרון, אני לא נותנת לאף אחד לסגור את הקפה שלך'", סיפרה פגי ל"ניו יורק פוסט".
פגי נאלצה ללמוד במהירות איך לעבוד על הקופה ואיך "למזוג חליטה קרה ולהשתמש במכונת האספרסו".
חברים והעוזרת של פגי הגיעו לעזור לנהל את הקפה ו"אנשים מביאים כוסות טו-גו".
כ-70 איש עמדו בתור מחוץ לקפה, בשדרת לקסינגטון ורחוב 71.
בעוד רבים החזיקו את דגל ישראל.
הקפה חווה זינוק משמעותי במספר הלקוחות לאחר שהתפשטה הידיעה על הבריסטות שלהם, כאשר רופאים ורבנים מקומיים עצרו במקום ועודדו אנשים לקנות כרטיסי מתנה ולרכוש פריטי תפריט.
"זה מטורף מה שקורה", אמרה האם.
"מה שקרה הבוקר זה שקיבלתי את כל הטקסטים האלה מאנשים שאני אפילו לא מכירה שאמרו 'פגי, אנחנו באים'. נכנסתי, שני אנשים חיבקו אותי בשעה 8:30 בבוקר.
"עכשיו יש תור מעבר לפינה. זה רק מראה איזו קהילה מדהימה יש לנו".
בינה דבאה, בת 57 המתגוררת בשכונה, סיפרה כי נכנסה לחנות כדי להציע לפגי עזרה בשנייה ששמעה את החדשות, והציעה "לשטוף כלים, לנגב את הרצפות".
"כל מה שצריך", אמרה, "כל האנטישמיות הזו מפחידה מאוד", המשיכה.
"אני מכירה פה את הבריסטות וזה פשוט מאוד מרגיז שכל הצעירים האלה – אני לא יודע מה הם, בורים? זו שנאה? שטיפת מוח? זה מאוד מפחיד שזה מה שקורה במדינה הזאת, אבל אני מקווה שמישהו יודע לתקן את זה כי זה באמת מפחיד".
גבריאל רייך, יהודייה בת 29, שמעה על החדשות באינסטגרם והגיעה לחנות עם הוריה: "אנחנו הולכים לתמוך באנשים שלנו. הייתי באמצע העבודה ופשוט עזבתי לבוא עם ההורים שלי, והתור עובר מסביב לבלוק כי אנחנו כאן כדי לתמוך".
הרב המקומי שלמה פרחי יצא גם הוא להביע תמיכה, ועצר בחנות כדי לקנות קפה ולהתלהב מ"הוופלים הכשרים האטומים" שלהם.
הוא, לצד הרופא המקומי אירה סבצקי, מעודד את הלקוחות להגיע לבית הקפה - שיש לו שלושה מיקומים - או לקנות כרטיסי מתנה.
פגי גם עודדה את אלה המעוניינים לתמוך בבית הקפה לתרום למגן דוד אדום – שכן קפה ארון מנסה לגייס 36,000 דולר לרכישת מדיסייקל כדי לעזור להציל חיים.
"מגן דוד אדום מציל מדי שנה את חייהם של עשרות אלפי יהודים, מוסלמים ונוצרים ישראלים. בין אם הם דתיים או חילונים, סטרייטים או הומואים, גבר או אישה, כל חיים שווים הצלה. אנו מקווים שתצטרפו אלינו על ידי לחיצה על הקישור למטה מכיוון שאנו שואפים לעשות טוב!"