מנהיגי ארגון הטרור חמאס הפכו בשני העשורים האחרונים למולטי-מיליארדרים, כאשר הם פותחים במלחמות בעזה ממרחק בטוח בקטאר ובטורקיה, ומשווקים לבני עמם ג'יאהד המוביל לעוני ואומללות.
על פי שגרירות ישראל בארה"ב, ראשי חמאס - ראשי תיבות של תנועת ההתנגדות האסלאמית - "מרפדים את כיסיהם" בכסף, בעוד תושבי הרצועה תלויים בסיוע בינלאומי, ונאלצים לשאת בהשלכות מלחמות חמאס המתמשכות נגד ישראל.
בעודו נהנה מעושרו בגלות נוחה, חמאס שולח טרוריסטים לשגר רקטות נגד ישראל – או, כמו ב-7 באוקטובר, לצאת למשימות רצח וחטיפה של כמה שיותר ישראלים - זאת כאשר בכירי חמאס יודעים שהם בטוחים מתוצאות הלחימה.
מה שמותיר את השאלה באוויר - מדוע טרם חוסלו?.
התשובה כנראה אצל ראש הממשלה נתניהו.
בינתיים אחזקותיו המפוארות של איסמעיל הנייה בנדל"ן עומדות בניגוד חריף לעוני ברצועת עזה, שבה כמחצית מהאוכלוסייה מובטלת, והתמ"ג לנפש עמד בשנת 2021 עמד על כ-5600 דולר בשנה, מה שהופך אותה לאחד המקומות היותר עניים במזרח התיכון.
ב-30 בדצמבר 2022, אתר החדשות הסעודי 'אילף' טען, כי מעאז, ובנים נוספים של משפחת הנייה, שותים אלכוהול בחו"ל ומבלים עם נשים שאינן נשותיהן במועדוני לילה יוקרתיים.
עוד דווח כי ילדיו של הנייה מחזיקים בגנרטורים ומוכרים חשמל, מצרך נדיר באזור הסובל ממחסור מתמיד בחשמל, בעוד הם עצמם מקבלים אותו בחינם.
הדיילי מייל הבריטי פירט כי בשנים שחלפו מאז השתלטו על הרצועה הרוויחו ראשי הארגון יותר מהעם העזתי. על פי אתר החדשות הגרמני "בילד", ישנם ארבעה בכירים בחמאס שהתעשרו במיוחד במהלך השנים - השלישייה כוללת את אבו מרזוק, חאלד משעל ואיסמעיל הנייה - וכן רביעי בשם יונס קפישה.
ה"בילד" מדווח כי הנייה מרבה לטוס בין טהראן, איסטנבול, מוסקבה וקהיר במטוסו הפרטי כדי לפגוש מנהיגים במדינות ידידותיות, ושניים מבניו מעאז ועבד אל-סלאם נראים לעתים קרובות בפוסטים באינסטגרם כשהם רובצים על מיטות במלונות באיסטנבול או בדוחא.