אתר התעמולה הסיני הממלכתי "גלובל טיימס" רמז במאמר השבוע כי הנשיא ג'ו ביידן עלול להפסיד בבחירות 2024 אם "מוסלמים במדינות מתנדנדות מכריעות" לא יצביעו עבורו בגלל ממשלו התומך בישראל.
השופר של בייג'ינג טען כי "אכזבה וזעם גוברים" בשמאל האמריקני נגד ביידן על כך שלא גינה את ישראל בעקבות מתקפת הטרור האכזרית של חמאס.
הדבר עלול לגרום לכך שביידן יאבד תמיכה בקרב אוכלוסיות ערביות-אמריקאיות ומוסלמיות קריטיות במדינות המתנדנדות.
הגלובל טיימס הציע כי "הדרך הכנה והיעילה ביותר" לזכות בחזרה במצביעי שמאל רדיקלי תומכי חמאס תהיה שביידן יתמוך בהחלטה במועצת הביטחון של האו"ם הקוראת להפסקת אש.
החלטה על הפסקת אש היא מהלך פוליטי שסין, כנשיאה הנוכחית של מועצת הביטחון, הגדירה כ"עדיפות עליונה" במהלך כהונתה.
ישיבת מועצת הביטחון ביום שני, שעל פי הדיווחים התמקדה בוויכוח בין קריאה ל"הפסקת אש" או "הפוגה", לא הניבה התקדמות משמעותית.
"למרות שערבים אמריקאים ומוסלמים אחרים מהווים חלק קטן מציבור הבוחרים בארה"ב, האוכלוסייה שלהם גדלה, והמצביעים האלה יכולים להיות גוש הצבעה קריטי בבחירות צמודות", ציין הגלובל טיימס ביום שני, תוך ציטוט "מומחים" סינים תומכי המשטר.
"אם יותר מוסלמים במדינות מתנדנדות מכריעות יקבלו את ההחלטה להצביע נגד ביידן, תוצאות הבחירות ב-2024 לא יהיו מה שביידן רוצה לראות", הזהיר העיתון.
הגלובל טיימס הודה כי לא סביר שביידן יפסיד קולות שמאל רדיקלי ומוסלמים ליריבו הצפוי, הנשיא לשעבר דונלד טראמפ – שכן טראמפ נוקט בעמדה פרו-ישראלית ואנטי-ג'יהאדיסטית חזקה – אך מצביעים אלה עשויים לבחור שלא להצביע כלל:
כוחות פרוגרסיביים, אנשי שמאל ומצביעים מוסלמים יכעסו על ביידן, אך בהתחשב בכך שדונלד טראמפ ותומכיו קיצוניים הרבה יותר בתמיכתם בישראל, מתן אפשרות לטראמפ לנצח לא ישרת בשום אופן את דרישתם.
ביידן העניק הצהרת תמיכה לישראל וביקר בה זמן קצר לאחר המתקפה ב-7 באוקטובר, והצהיר כי ממשלו "לא יעמוד מנגד" מול הטבח ההמוני של גברים, נשים וילדים בידי ארגון הטרור הרצחני חמאס.
"7 באוקטובר, שהיה חג יהודי קדוש, הפך ליום הקטלני ביותר עבור העם היהודי מאז השואה", אמר ביידן במהלך ביקור סולידריות בישראל בסוף אוקטובר.
"הוא העלה אל פני השטח זיכרונות כואבים וצלקות שהותירו אלף שנות אנטישמיות ורצח העם היהודי. העולם צפה אז; ידע, ולא עשה דבר. לא נעמוד מנגד שוב. לא היום, לא מחר, לא אף פעם".
הטבח ב-7 באוקטובר, שחמאס מכנה "שיטפון אל-אקצא", היה רצח המוני של לפחות מאות בני אדם שבוצע על ידי מחבלים שעברו מדלת לדלת ביישובי מגורים, פתחו באש על פסטיבל מוזיקה הומה אדם ועינו אזרחים אקראיים.
ראיות שהושארו לאחר ההתקפה הצביעו על כך שמחבלי חמאס עינו והרגו ילדים לעיני הוריהם, ובחלק מהמקרים הותירו גופות ערופות ראשים של תינוקות וילדים.
חלק מהמחבלים צילמו את עצמם מכים ויורקים על גופות ההרוגים.
על פי הערכות, כ-241 קורבנות עדיין מוחזקים כבני ערובה בעזה, שבשליטת חמאס.
בעוד ביידן גינה בחריפות את מתקפת הטרור במהלך ביקורו בישראל, הוא ריכך מאז את עמדתו, והשווה את המלחמה שהכריזה ישראל על חמאס לפלישה הרוסית לאוקראינה, והתבדח כי על הג'יהאדיסטים "ללמוד לירות ישר" לאחר שרקטה תועה שירו מחבלי הג'יהאד האסלאמי פגעה בבית חולים בעזה.
ביידן גם אמר ל"רב טרנסג'נדר" במהלך אירוע בנובמבר כי הוא תומך ב"הפוגה" במבצע נגד חמאס.
קריאתו של ביידן ל"הפוגה", שאותה ניסה להבדיל מקריאה ל"הפסקת אש", עוררה את זעמם של תומכי חמאס מהשמאל הרדיקלי.
במהלך עצרת בוושינגטון הבירה ב-4 בנובמבר, גינו מפגינים את "רוצח העם ג'ו" על כך שאינו מגנה מספיק את ישראל, וקראו סיסמאות כגון "ביידן, ביידן, אתה לא יכול להתחבא, חתמת על רצח עם" ו"מוות לישראל".
המפגינים גם השחיתו את שגרירות ישראל בוושינגטון בכתובות נאצה אנטישמיות.
סקר שפורסם ביום ראשון על ידי עיתון השמאל הרדיקלי ה"ניו יורק טיימס" מצא כי טראמפ מוביל על ביידן בחמש מתוך שש מדינות "מפתח", שבהן צפוי להיות צמוד, וכי הוא מאבד תמיכה בקרב קבוצות אתניות שאינן לבנות.
דיווח נוסף שפורסם לאחרונה באתר פוליטיקו טען כי "גוברים החששות בקרב תורמים גדולים ודמוקרטים המקורבים לבית הלבן" כי חוסר התלהבות בקרב מצביעי שמאל עלול לפגוע בסיכוייו של ביידן להיבחר מחדש.
הגלובל טיימס ציין את מה שהוא כינה "שינוי קל" ברטוריקה של ממשל ביידן כלפי ישראל, ועבר מתמיכה בזכותה של ישראל להגן על עצמה מפני טרוריסטים להדגשת קריאות ל"הפוגה" מעורפלת לטובת חמאס.
העיתון הסיני הממלכתי זקף לזכותו את "הלחץ הגובר מצד הבוחרים בארה"ב והקהילה הבינלאומית" לשינוי זה, וגינה את ביידן על "כנותו ויעילותו המוגבלת" בנושא, כפי שעולה משינוי העמדה.
"ההתאמה מצד ארה"ב נובעת מדרישתה לשמר את ההגמוניה העולמית שלה, וממשל ביידן לא יפסיק את הסיוע הצבאי והכלכלי לישראל", סיכם הגלובל טיימס.