מכתב פתוח החתום על ידי מאות עיתונאים בעבר ובהווה מסעיר את ארה"ב.
המכתב שכונה גם 'מכתב העיתונאים', ושנחתם בידי אלפים, טען כי ישראל עוסקת ב"רצח עם" וב"טיהור אתני".
עוד נכתב בו כי: "אנו מחדשים את הקריאה לעיתונאים לומר את האמת המלאה ללא מורא וללא חסד, להשתמש במונחים מדויקים המוגדרים היטב על ידי ארגוני זכויות אדם בינלאומיים, כולל 'אפרטהייד', 'טיהור אתני' ו'רצח עם'. להכיר בכך שעיוות דברינו להסתרת ראיות לפשעי מלחמה או לדיכוי הפלסטינים על ידי ישראל הוא רשלנות עיתונאית וויתור על בהירות מוסרית".
המכתב, שקבע כי ישראל אשמה ב"זוועות", ציין גם את עשרות העיתונאים שנהרגו במלחמה אך הזכיר רק פעם אחת את חמאס והלין על כך שהמלחמה לא קיבלה הקשר ראוי, למרות שהיא החלה בטבח של חמאס.

קבוצת מפגינים נכנסה לאטריום של בניין הניו יורק טיימס במרכז מנהטן כשהיא נושאת כרזה הקוראת להפסקת אש בעזה. (צילום: Fatih Aktas/Anadolu via Getty Images)
"מאז המתקפה של חמאס ב-7 באוקטובר, שבה נהרגו יותר מ-1,200 ישראלים, בהם ארבעה עיתונאים, וכ-240 אחרים נפלו בשבי, סוגיות אלה החריפו", נכתב במכתב.
"הסיקור החדשותי מיקם את המתקפה כנקודת ההתחלה של הסכסוך מבלי להציע את ההקשר ההיסטורי הדרוש – שעזה היא כלא דה פקטו של פליטים מפלסטין ההיסטורית, שהכיבוש הישראלי אינו חוקי על פי החוק הבינלאומי, ושהפלסטינים מופצצים ונטבחים באופן קבוע על ידי ממשלת ישראל", נכתב במסמך החד-צדדי.
"תקוותנו במכתב הזה היא להדוף את תרבות הפחד סביב הנושא ולגרום למקבלי החלטות, כתבים ועורכים לחשוב פעמיים על השפה שבה הם משתמשים", אמר עבדאללה פיאד, חבר מערכת לשעבר בבוסטון גלוב שהיה ממנסחיו.
חותמים נוספים מכלי תקשורת מרכזיים ושמאליים המיוצגים במכתב כוללים את הלוס אנג'לס טיימס, הניו יורקר, הניו יורק מגזין, וושינגטון פוסט, MSNBC, בלומברג, דיילי ביסט, שיקגו סאן-טיימס, HuffPost, והגרדיאן הבריטי.
ב-10 בנובמבר עודכן המכתב כדי להסיר שם של חותם מסוכנות הידיעות AP, אם כי לא ברור במי מדובר.
בינתיים, AP השעתה כתב אחר, עיסאם עדואן, מסיקור המלחמה בעזה, לאחר שנחשפו פרסומיו האנטי-ישראליים ברשתות החברתיות.
אך זו לא רק דרישה לסיקור חריף יותר של ישראל, שהפכה לדבר שבשגרה לאורך השנים כפי שמתבטאת במכתב, אלא כידוע נראה כי אפילו קריקטורה פוליטית המציינת את השימוש המתועד היטב במגינים אנושיים על ידי חמאס עוררה זעם בשבוע שעבר, בחדר החדשות המשפיע של הוושינגטון פוסט.

הקריקטוריסט הפוליטי מייקל רמירז מתבטא בציבור לאחר שמדור הדעות של הוושינגטון פוסט מחק את הקריקטורה שלו. (מייקל רמירז / Las Vegas Review-Journal)

רמירז מסר לפוקס ניוז דיגיטל כי התקרית "מצערת", אך שיבח את מעסיקו הראשי, ה"לאס וגאס ריוויו ג'ורנל", על שעמד מאחוריו ומאחורי הקריקטורה.
ל"פוסט" יש הסכם בו הקריקטורה של רמריז מופיעה בשני כלי התקשורת בו זמנית פעמיים בשבוע, אך רמירז שוקל מחדש את העסקה לאחר פעולת הצנזורה של הפוסט.
"אנשים מושקעים רגשית בפוליטיקה שלהם", אמר רמירז על התגובה העוינת לקריקטורה הביקורתית כלפי חמאס.
"אז זה תמיד יגרום לתגובה, זה רק בגלל הוויכוח הסוער שמתנהל בנושא".
מקורב ל"פוסט" נתן קרדיט לשיפלי על כך ש''הגביל את הנשורת'' בכך שפעל במהירות בנושא, אם כי הודה שלא ציפו כי הקריקטורה תגרום לסערה.
רמירז סיפק לפוקס ניוז דיגיטל דוגמאות לקריקטורות אחרות שצייר המשתמשות במאפיינים מוגזמים דומים, בתגובה להאשמות שהוא מצייר ערבים בגסות.
אך הצרות אינם רק ב''פוסט''.
גם ה"ניו יורק טיימס", שאינו זר לביקורת על סיקור המלחמה המוטה שלו נגד ירושלים, קיבל טעימה של לחץ שמאלני-ערבי בשבוע שעבר.
קבוצת מפגינים נכנסה לאטריום של בניין הטיימס במנהטן כשהיא נושאת כרזה הקוראת להפסקת אש.
הם גם כתבו "שקרים" מעבר לדלת בצבע, הקריאו בקול רם שמות של פלסטינים שנהרגו בעזה, פיזרו מהדורות מדומות של העיתון, והאשימו את התקשורת ב"שותפות להלבנת רצח עם".
ראש מחלקת האבטחה הארגונית של ה"טיימס" אמר לעובדים באמצעות דואר אלקטרוני כי ההפגנות היו "שלוות" והצביע על כך שלא נחסמו כניסות.
מנגד, ה"טיימס" ספג ביקורת מקולות פרו-ישראליים על חלק מהסיקור שלו, בעיקר כאשר העיתון הודה כי הסתמך "יותר מדי" על טענות חמאס בדיווח הראשוני שלו על הפיצוץ בבית החולים בעזה בחודש שעבר.