סקר חדש של רויטרס/איפסוס מגלה כי 68% מהאמריקנים מאמינים שישראל "צריכה להכריז על הפסקת אש ולנסות לנהל משא ומתן" עם חמאס, מה שמצביע על התנגדות נרחבת להמשך הפעולות הצבאיות בעזה. להשקפה זו היו שותפים כשלושה רבעים מהדמוקרטים וכמחצית מהרפובליקנים, שהפגינו תמיכה ציבורית רחבה בהפחתת ההסלמה.
שינוי בולט נוסף בסנטימנט הוא מספרם ההולך וגדל של אמריקאים התומכים בניטרליות בסכסוך. מהסקר עולה כי 39% מהנשאלים מאמינים כעת כי "ארה"ב צריכה להיות מתווך ניטרלי". מדובר בעלייה משמעותית לעומת 27% שהחזיקו בדעה זו בסקר הקודם.
יתר על כן, הסקר, שבו השתתפו 1,006 מבוגרים בארה"ב, שופך אור גם על מידת מעורבותה של ארה"ב - כאשר רק 4% מהנשאלים תומכים בתמיכת ארה"ב בפלסטינים, ו-15% אומרים שארה"ב לא צריכה להיות מעורבת כלל בסכסוך. נתונים אלה נותרו עקביים יחסית עם ממצאי הסקר הקודם.
שורשי הסכסוך
הרקע לדינמיקה משתנה זו מגיע לאחר שבועות של מבצעים צבאיים אינטנסיביים נגד חמאס בעזה בתגובה להתקפת המחבלים בדרום ישראל ב-7 באוקטובר.
ממצאי הסקר אינם מנוגדים לעמדתו של הנשיא ג'ו ביידן בנושא.
הנשיא נמנע מלתמוך בקריאות של מנהיגים ערביים, כולל פלסטינים, ללחוץ על ישראל להפסקת אש. במקום זאת, ממשלו הדגיש את החשיבות של מזעור הפגיעה באזרחים.
לעומת זאת, רק 31% מהנשאלים תומכים ברעיון משלוח נשק לישראל, לעומת 43% המתנגדים לו.
התמיכה בשליחת נשק הייתה חזקה במיוחד בקרב הרפובליקנים, בעוד שכמחצית מהדמוקרטים התנגדו לכך.
בהשוואה לאוקראינה:
השוואת תחושות אלה למצב באוקראינה, מגלה כי 41% מהנשאלים תמכו בשליחת נשק לאוקראינה בסכסוך המתמשך שלה עם רוסיה, בעוד 32% התנגדו לרעיון.
יש לציין כי הדמוקרטים הפגינו תמיכה חזקה יותר בשליחת נשק לאוקראינה בהשוואה לישראל.
כפי שמציינת רויטרס, דעת הקהל המשתנה משקפת גם דיון מתמשך בתוך הקונגרס. בעוד שרוב הדמוקרטים המתונים תמכו בעבר בסיוע צבאי לישראל, כמה חברים פרוגרסיביים במפלגה מעלים כעת שאלות לגבי הצורך בפיקוח מוגבר ובסיוע מותנה.