בשיחה פרטית שהתקיימה ברביעי בערב, יותר מתריסר סלבריטאים יהודים ויוצרי TikTok התייחסו לאנטישמיות הגואה בפלטפורמת המדיה החברתית.
בשיחה עם בכירי החברה, השחקנים סשה ברון כהן, דברה מסינג ואיימי שומר היו בין 30 האנשים שפגשו את אדם פרסר, ראש התפעול ב-TikTok, וסת' מלניק, ראש תפעול המשתמשים הגלובלי.
החברה הרימה את השיחה בתגובה למכתב פתוח ששלחו הסלבריטאים בשבוע שעבר שקרא ל-TikTok לנקוט בפעולה.
על פי הדיווחים, המנהלים פתחו את השיחה כדי ללמוד מה היוצרים באפליקציה חווים וכיצד הם יכולים לשפר זאת.
"מה שקורה ב-TikTok הוא שהוא יוצר את התנועה האנטישמית הגדולה ביותר מאז הנאצים", אמר כהן, שאין לו חשבון TikTok רשמי.
"תתבייש לך", אמר השחקן לפרסר כשמתח ביקורת על המידע השגוי המשתולל באפליקציה. כהן גם טען שהפלטפורמה יכולה "להעיף מתג" כדי לתקן את האנטישמיות הגוברת.
פרסר, שיחד עם מלניק הוא גם יהודי, אמר שבעוד שאין "כפתור קסם", יש "אמת" בהערותיו של כהן לפיהן חברות מדיה חברתית צריכות לנקוט יותר יוזמה.
מסינג, שיש לה יותר מ-TikTok 37,000 עוקבים, דחקה במנהלים להתייחס לסיסמה "מהנהר לים", שהליגה נגד השמצה כינתה קריאה אנטישמית המשמשת בקמפיינים אנטי-ישראליים.
לפי הדיווחים, הסיסמה פורסמה בהודעות ובתגובות למשתמשי TikTok יהודים רבים, ללא קשר לתוכן הפוסט המקורי שלהם.
"במקום שברור בדיוק למה הם מתכוונים - 'להרוג את היהודים, לחסל את מדינת ישראל' - התוכן הזה מפר ואנחנו מורידים אותו", אמר פרסר לקבוצה, והצהיר כי הביטוי עומד לפרשנות מנהלי TikTok.
"הגישה שלנו עד ה-7 באוקטובר, שנמשכה עד היום, הייתה שבמקרים שבהם אנשים משתמשים בביטוי שבו זה לא ברור, שבו מישהו פשוט משתמש בו כלאחר יד, אז זה נחשב לדיבור מקובל".
מסינג ביקשה מהחברה לשקול מחדש את המדיניות וטענה ש"הרבה יותר אחראי לחסום את זה בנקודה זו מאשר לומר, 'אוי, ובכן, אנשים, משתמשים בזה בצורה שונה ממה שזה בעצם''.
השחקנית המשיכה, "אני מבינה שאתם במקום מאוד מאוד קשה ומסובך, אבל אתם גם הפלטפורמה העיקרית להפצת שנאת יהודים".
בהצהרה, טענו ב-TikTok: "איננו מאפשרים תוכן עם הביטוי הזה כאשר נעשה בו שימוש באופן שמאיים באלימות ומפיץ שנאה".
פלטפורמות המדיה החברתית נאבקות לעמוד בקצב שטף המידע, ודברי השנאה האנטישמיים שהתפשטו מאז מתקפת חמאס.
X, Meta ו-YouTube הושפעו גם כן, כאשר כל ארבע החברות, כולל TikTok, קיבלו אזהרות מהנציבות האירופית שהפצת מידע מוטעה, כמו גם תוכן אלים ומעורר שנאה, עשויה להציב אותן בתחום ההפרה של חוק השירותים הדיגיטליים של האיחוד האירופי.