נשיא רוסיה ולדימיר פוטין לעג השבוע לגרמניה, ואמר כי היא נדחפת על ידי כוחות חיצוניים וחסרה ריבונות. פוטין אמר ביום רביעי, על פי תרגום לאנגלית בתקשורת הממלכתית, "הגרמנים בולעים את כל זה כי... אין להם ריבונות. וחלק מראשי הממשלה חסרים כנראה כישורים מקצועיים מספיקים כדי לקבל החלטות נאותות ומקצועיות. כולם יודעים, כל העולם צוחק עליהם".
הוא אמר את הדברים בדיוק באותו יום שבו התרחש המחזה הבא, למרבה האירוניה, שבו נשיא גרמניה פרנק-ואלטר שטיינמאייר הושפל בשדה התעופה לאחר שנחת בדוחא לביקור ממלכתי רשמי בקטאר...
הנשיא הגיע לשיחות רשמיות עם מנהיגי קטאר בנוגע למספר אזרחים גרמנים המוחזקים על ידי חמאס ברצועת עזה. כתבי תקשורת גרמנים היו איתו בנסיעה, ודיווחו כי ייתכן שגורמים רשמיים בקטאר לעגו לו בכוונה עם הגעתו.
להלן תיאורו המפורט של דויטשה ולה על מה שקרה:
השמש זרחה. השטיח האדום נפרש. משמר כבוד צבאי התאסף. אפילו שגריר גרמניה בקטאר, לותר פריישלדר, היה במקום. הבעיה היחידה, אף גורם קטארי רשמי לא נכח כדי לקבל את פניו באופן רשמי של נשיא גרמניה פרנק-ואלטר שטיינמאייר בדוחא. שטיינמאייר, שהגיע מעט לפני המועד המתוכנן, המתין בשמש הקופחת ליד דלת מטוס האיירבוס A350 של הבונדסוור במשך כמעט חצי שעה עד שהגיע סולטן אל-מוריצ'אי, שר החוץ של קטאר, לקבל את פניו של ראש המדינה הגרמני. למרות העיכוב בהליכים הדיפלומטיים בעקבות הגעתו של אל-מוריצ'אי, שטיינמאייר עזב את שדה התעופה בזמן לפגישתו המתוכננת עם אמיר קטאר, שייח תמים בן חמד אל ת'אני.
בעוד שייתכן שהיה בלבול לגיטימי המבוסס על כך שמטוסו של שטיינמאייר הגיע מעט מוקדם, הסצנה הייתה חריגה ביותר עבור ראש מדינה.
התקשורת הרוסית העריכה כי ייתכן שמדובר ב"החזר" על דברים שפרסמה שרת החוץ הגרמנית אנאלנה ברבוק באוקטובר. לפי RT, היא אמרה אז "אנחנו לא מקבלים תמיכה בטרור", וטענה כי למדינות ערביות כמו קטאר "יש אחריות מיוחדת לשים קץ לטרור הזה".
קטאר נתפסת כבר זמן רב כתומכת בחמאס, אבל זו מערכת יחסים לא גלויה כמו זו של איראן.
במקביל, קטאר משמשת כמתווכת דיפלומטית עם המערב בנושא משבר בני הערובה בעזה.
דוחא מתמודדת זה זמן רב עם ביקורת במערב על תמיכתה הממשלתית באיסלאמיסטים קיצוניים, מסוריה ועד עזה.