מזכיר המדינה המנוח הנרי קיסינג'ר, שהלך לעולמו בשבוע שעבר בגיל 100, העניק לאחרונה ראיון שבו טען כי מתקפת הטרור של חמאס ב-7 באוקטובר חיסלה את פתרון שתי המדינות, וכי ירדן צריכה לשלוט בגדה המערבית.
הראיון שנערך ב-18 באוקטובר, פורסם על ידי פוליטיקו ביום שבת, ונחשב ככל הנראה לאחרון של קיסינג'ר. הוא כולל את הדברים הבאים:
"אני בעד תוצאה של שלום. אני לא רואה תוצאה של שלום עם חמאס מעורב בסכסוך. אני בעד משא ומתן בין העולם הערבי לישראל. אני לא רואה, במיוחד אחרי האירועים האלה, שמשא ומתן ישיר בין ישראל לפלסטינים פורה מאוד. שלום רשמי אינו מבטיח שלום בר-קיימא. את הקושי בפתרון שתי המדינות ממחיש הניסיון של חמאס. עזה הפכה לעצמאית למחצה על ידי שרון במטרה לבחון את האפשרות לפתרון שתי המדינות. זה הוביל, למעשה, למצב הרבה יותר מורכב. המצב נהיה הרבה יותר גרוע בשנתיים האחרונות מאשר ב-2005. לכן פתרון שתי המדינות לא מבטיח שמה שראינו בשבועות האחרונים לא יקרה שוב.
"אני מאמין שיש להעביר את הגדה המערבית לשליטה ירדנית ולא לשאוף לפתרון שתי המדינות שמשאיר את אחת משתי הטריטוריות נחושה להפיל את ישראל. מצרים התקרבה לצד הערבי, כך שלישראל יהיה קשה מאוד בהמשך. אני מקווה שבסיומו יהיה משא ומתן, כפי שהייתה לי הזכות לנהל בתום מלחמת יום הכיפורים. באותה תקופה ישראל הייתה חזקה יותר ביחס למעצמות הסובבות אותה. כיום, נדרשת מעורבות גדולה יותר של אמריקה כדי למנוע את המשך הסכסוך".
קיסינג'ר התכוון ל"התנתקות" של ישראל מעזה ב-2005, אז הוציאה ירושלים את כל חייליה ואזרחיה מהרצועה.
במקום להפוך את עזה למדינה בת-קיימא, למרות הבטחות נדיבות לסיוע בינלאומי, הפכו אותה הפלסטינים לזירת היערכות לפיגועי טרור ולירי רקטות לעבר ישראל. חמאס תפס את השלטון מידי הרשות הפלסטינית בהפיכה ב-2007, מה שהחמיר עוד יותר את הבעיות ברצועת עזה והעניק לאיראן דריסת רגל באזור, מה שהוביל למספר עימותים עם ישראל. "האופציה הירדנית" מועדפת זה זמן רב על ידי הימין הישראלי, אם כי עד כה הייתה טאבו בחוגי מדיניות החוץ.
ארץ ישראל, כפי שנשלטה על ידי בריטניה לאחר מלחמת העולם הראשונה, כללה אדמות משני עברי הירדן. בשנת 1922 חילקה בריטניה את הארץ בעבר הירדן (לימים ירדן) ובארץ ישראל; האחרונה נועדה להיות "בית לאומי יהודי", תוך התחשבות גם בזכויות הערבים. פלסטין חולקה בסופו של דבר בין מדינה יהודית למדינה ערבית על ידי האו"ם; הערבים דחו את התוכנית.
פוליטיקאי הימין ההולנדי חירט וילדרס עורר לאחרונה סערה בינלאומית כשהכריז כי "ירדן היא פלסטין" – הצעה שקיסינג'ר עשוי להסכים לה ככל הנראה בעקבות מתקפת הטרור ב-7 באוקטובר