נשיאת אוניברסיטת פנסילבניה ליז מג'יל התפטרה היום (שבת) מתפקידה לאחר סערה ציבורית נרחבת בעקבות עדותה בקונגרס בנושא אנטישמיות.
ההודעה הגיעה לאחר ימים של לחץ כבד מצד בוגרי פן ונבחרי ציבור בעקבות עדותה של מג'יל בגבעת הקפיטול מוקדם יותר השבוע בה סירבה, יחד עם נשיאות הרווארד ו-MIT, לגנות באופן חד-משמעי את הקריאות לרצח עם של יהודים, מג'יל עמדה בפני האפשרות שחבר הנאמנים של האוניברסיטה יפטר אותה כבר ביום ראשון.
"אני כותב כדי לשתף שהנשיאה ליז מג'יל הגישה מרצונה את התפטרותה מתפקידה כנשיאת אוניברסיטת פנסילבניה. היא תישאר חברת סגל קבועה בפן", כתב יו"ר חבר הנאמנים סקוט ל. בוק בהצהרה.
בוק אמר כי מג'יל הסכימה להישאר עד שימונה נשיא זמני.
התפטרותה מגיעה ימים ספורים לאחר שהתורם הגדול רוס סטיבנס ביטל תרומה בסך 100 מיליון דולר במחאה על הטיפול הלקוי באנטישמיות בקמפוס תחת מנהיגותה.
מועצת המנהלים של בית הספר לעסקים וורטון ביקשה גם היא ממג'יל להתפטר, וחבר הנאמנים של האוניברסיטה קיים ישיבת חירום ביום חמישי על רקע התמודדות עם תגובות חריפות שהגיעו בשל דבריה.
הן סטיבנס והן מועצת המנהלים של וורטון הצביעו על עדותה ההרסנית של מג'יל בקונגרס בהצהרות שהסבירו את הסיבות למעשיהם.
מג'יל תשמור על מעמדה כחברת סגל קבועה בבית הספר למשפטים של האוניברסיטה, כאמור.
הרקע לדברים נבע מכך שבמהלך השימוע ביום שלישי, חברת בית הנבחרים אליס סטפניק, רפובליקנית, שאלה את מג'יל אם "קריאה לרצח עם של יהודים מפרה את הכללים או את קוד ההתנהגות של פן? כן או לא?"
"אם הדיבור הופך להתנהגות, זו יכולה להיות הטרדה. כן", השיבה מג'יל, ואחר כך הוסיפה: "זו החלטה תלוית הקשר".
"זו יכולה להיות הטרדה", השיבה נשיאת אוניברסיטת פנסילבניה.
הערות אלה עוררו סערה של גינויים חריפים כלפי האוניברסיטה וגררו דברי הבהרה ממג'יל שפורסמו ב-X יום לאחר מכן.
"היה רגע במהלך השימוע בקונגרס אתמול על אנטישמיות שבו נשאלתי אם קריאה לרצח עם של יהודים בקמפוס שלנו תפר את המדיניות שלנו. באותו רגע, התמקדתי במדיניות ארוכת השנים של האוניברסיטה שלנו התואמת את החוקה האמריקאית, שאומרת שדיבור לבדו אינו בר ענישה", אמרה מג'יל.
"לא הייתי ממוקדת, אבל הייתי צריכה להיות, בעובדה הבלתי ניתנת לערעור שקריאה לרצח עם יהודי היא קריאה לאלימות הנוראה ביותר שבני אדם יכולים לבצע".
אולי עכשיו היא ערה.