פחות משבוע לאחר שאילון מאסק חשף באולמות התצוגה לציבור כולו את הסייברטראק שלו ששרדה אפוקליפסת ייצור, הפכה למהירה מפורשה, וגם לחסינת כדורים, נראה כי היריבה, פורד - נפגעת בשל כלכלת ממשל ביידן המייצרת אווירה של חוסר כדאיות בהשקעות זאת על רקע ביקוש נמוך למודל הדגל החדש ה-F-150 'לייטנינג' המדובר.
לאחר שאותתה כבר בחודש אוקטובר במהלך שיחת הרווחים שערכה לקראת דו"ח הרבעון השלישי על כוונתה "להתאים" את הייצור של כלי הרכב החשמליים שלה באמצעות עיכוב השקעות מתוכננות בסך 12 מיליארד דולרים, וזאת בשל ריכוך הביקוש לרכבי פרימיום חשמליים; מזכר לספקים - שנצפה ודווח לראשונה אמש על ידי Automotive News - הצביע על תוכניות לייצר בממוצע כ-1,600 רכבי לייטנינג F-150 בשבוע במרכז הרכב החשמלי רוז' שבדירבורן, מישיגן.
![](https://nuhomecrm.s3.amazonaws.com/hebrewnews/78c58531-8468-47cf-b10a-ad7f90d9c080.jpg)
"נמשיך להתאים את הייצור לדרישת הלקוחות", אמרה דוברת פורד ביום שני.
במאי 2021, כחלק ממהלך השקה נוצץ, מנכ"ל פורד, ג'ים פארלי הודיע לכתבים כי ה-F-150 החשמלי ישמש כפרוקסי לאופן בו קונים מהזרם המרכזי יקבלו מעתה כוח סוללה חשמלי.
"אני מסתכל על הרכב הזה כמבחן לאימוץ הרכבים החשמליים, כולנו צריכים לעקוב היטב איך זה קורה בשוק".
ובכן, נראה שפורד נכשלה במבחן השוק הזה.
ברור שלמרות שמדובר בבעיה אידיוסינקרטית של ה-F-150, הרי שזה לא מבשר טובות בהכרח למטרות האימוץ הכולל של כלי רכב חשמליים... ויחד איתם גם לתוכניות של ממשל ביידן להציל את העולם משינויי האקלים.
הכלכלן הבכיר של 'FreedomWorks' והיועץ הכלכלי הבכיר לשעבר של הנשיא טראמפ, סטיבן מור - אמר על כך בראיון לפוקס ניוז.
"אני כאן כדי לומר לכם, אם המגמות האלה יימשכו, אנחנו הולכים לראות את שוק הרכב החשמלי הופך לפלופ הגדול הבא, כי רוכשי המכוניות לא רוצים אותם".
"הלקח הברור לתעשייה: אי אפשר לשחד אמריקאים כדי שיקנו מכוניות שהם לא רוצים. בהתחשב במנטליות של גישת "הכל עבור כלי רכב חשמליים" בפורד ובג'נרל מוטורס, ברור שדטרויט מעולם לא קיבלה את המסר הזה", כתב.
הנשיא ביידן הציב יעד לפיו 50% מכלל כלי הרכב החדשים עד 2030 יהיו חשמליים או היברידיים נטענים.