על פי דיווחים זרים נראה כי צה"ל החל להזרים מי ים למנהרות חמאס בעזה כחלק מתוכניתו להשמדת הרשת התת-קרקעית העצומה של ארגון הטרור, שבה לפי ההערכות עדיין מוחזקים רבים מבני הערובה.
מים הים התיכון מהווים אחד ממספר האמצעים שצה"ל משתמש בהם כדי לנקות ולהשמיד קילומטרים של מנהרות שלובות כך לפי דיווח שהתקבל על ידי הוול סטריט ג'ורנל, שנחשף למידע מגורמים אמריקאיים עלומי שם
מוקדם יותר החודש דיווח העיתון כי טקטיקה זו "נשקלת" לאחר שצה"ל בנה לפחות חמש משאבות במרחק של כקילומריטר צפונית למחנה הפליטים שאטי, אשר באמצעותן ניתן יהיה לשאוב את מי הים אל תוך המנהרות.
ההצפות יחלו בזמן שישראל מוסיפה עוד שתי משאבות לחמש הקיימות כבר, ולאחר שצה"ל ערך כמה בדיקות ראשוניות, מסרו הגורמים האמריקאיים.
השאיבה נמצאת בשלב מוקדם ויעילותה עדיין נחקרת, דיווח הג'ורנל, והוסיף כי טקטיקות אחרות כוללות תקיפות אוויריות, חומרי נפץ נוזליים ושיגור כלבים, רחפנים ורובוטים לתוך המנהרות.
הנשיא ביידן נשאל על תוכנית ההצפות ביום חמישי, והבהיר כי היא עלולה להוביל למותם של חלק מ-100 בני הערובה שעדיין מוחזקים בידי ארגון הטרור.
"לגבי הצפת המנהרות. אני לא מאמין... ובכן, יש סיבות לחשוב כי ... אין בני ערובה באף אחת מהמנהרות האלה. אבל אני לא יודע אם זאת עובדה".
הנשיא הוסיף: "אני יודע שכל הרג של אזרחים הוא טרגדיה מוחלטת, וישראל הצהירה על כוונתה, כפי שאמרתי, להתאים את דיבוריה... למעשיה".
דוברו של שר הביטחון יואב גלנט סירב להגיב לפרסום ואמר כי פעולות המנהרות מסווגות.
בשבוע שעבר אמר הרמטכ"ל, רא"ל הרצי הלוי, כי הצפת המנהרות היא "רעיון טוב, אך לא אגיב על פרטים".
בשיחות שדווחו בין ראש הממשלה בנימין נתניהו לבין בני הערובה המשוחררים ובני משפחותיהם של החטופים, דיווח הניו יורק פוסט כי חלק מהאזרחים אמרו לו בזעם כי הם חוששים שההצפות יהרגו את יקיריהם.
בשנת 2015 הציפה מצרים מנהרות הברחה בין רצועת עזה לחצי האי סיני, ועוררה תלונות על פגיעה בקרקע.
בשבוע שעבר הודיע צה"ל כי התגלו יותר מ-800 מנהרות מאז תחילת המתקפה הקרקעית נגד חמאס.
כ-500 מהם כבר נהרסו.