הניו יורק טיימס פירסם ביום ראשון מאמר שחיבר ראש עיריית עזה שנבחר בידי חמאס - מה שעורר זעם ברשתות החברתיות מצד תומכי ישראל שהטיחו בעיתון ביקורת על העצמת "שנאת היהודים".
מאמרו של יחיא סאראג' שפורסם בערב חג המולד מגיע על רקע זעם על הפוסט שהעלתה הנציגה הדמוקרטית אלכסנדריה אוקסיו-קורטז במדיה החברתית, שהוקיעה את ישראל ככוח כיבוש אלים וקישרה בין חיי ישו והפלסטינים.
המאמר של סאראג' - שכותרתו "אני ראש עיריית עזה. חיינו ותרבותנו בהריסות" - גינה את ישראל על "גרימת מוות של יותר מ-20,000 בני אדם" ועל הרס או פגיעה ב"כמחצית מהבניינים" ברצועת עזה.
ההחלטה של ה"טיימס" להעניק במה לסאראג', שמונה לראש עיריית עזה על ידי חמאס ב-2019, עוררה תגובה עוינת מצד רבים ברשתות החברתיות.
"אני תוהה, האם ה-NYT יפרסם גם מאמר של אל-קאעידה המצדיק את פיגועי 9-11? כמובן שלא, אבל אין קו אדום לשנאת היהודים של העיתון הזה", צייץ ארסן אוסטרובסקי, עורך דין בינלאומי לזכויות אדם ב-X.
(צילום: GETTY)
"בלתי יאומן. מדובר בראש עיר שמונה על ידי חמאס", כתב משתמש אחר ב-X והוסיף: "הם טבחו ואנסו את שכניהם ויש להם את החוצפה לייצג עצמם כקורבנות?"
אחרים הטיחו בסאראג' על התעלמות מהטבח של חמאס שהוביל למתקפה על עזה - "ממש חבר בחמאס, אין לכם בושה או כבוד NYT?", כתב משתמש אחר.
אחרים הגנו על ה"טיימס" על כך שנתן במה לסאראג': "הכרחי שנקשיב - אם נרצה או לא - לקולות אחרים", כתב משתמש ה-X ענם הכינוי Keep The Stroke.
"אבל בוא נהיה ברורים, הוא היה מודע היטב למנהרות שנבנות. כפי שכולנו יודעים. הוא כנראה היה נהרג ו/או היו מאיימים על המשפחה שלו אם הוא לא היה משתף פעולה. אבל כך או כך הוא שותף למה שקרה בעזה".
מבקרי ה'טיימס' גם ציינו כי עורך עמוד הדעות לשעבר, ג'יימס בנט, נאלץ לעזוב לאחר שעובדי העיתון זעמו על החלטתו לאשר טור אורח של הסנאטור הרפובליקני טום קוטון.
קוטון קרא בקיץ 2020 לתגובה צבאית כוחנית כדי לנטרל את ההתפרעויות האלימות של מפגיני Black Lives Matter ו-Antifa בעקבות הרג ג'ורג' פלויד בידי משטרת מיניאפוליס.
אותו בנט פירסם טור ב"אקונומיסט" מוקדם יותר החודש בו הודה כי למעסיקיו לשעבר בעיתון יש "הטיה ליברלית" ש"הופכת להטיה אנטי-ליברלית".
הוא גם כתב ש'הטיימס' עבר "מנטייה להעדיף צד אחד של השיח הלאומי, לדחף לסגור את השיח לחלוטין".
אז עתה הם פותחים אותו - לאנשי חמאס.