שלשום מלאו כשלוש שנים למתקפה על הקפיטול שאירעה ב-6 בינואר 2021.
לקראת יום השנה לאירוע נראה כי נכון לקחת צעד אחורה כדי לנסות ולהעניק סקירה כללית של מצב האמון שיש לציבור האמריקאי במוסדות הלאומיים והציבוריים.
(צילום: shutterstock.com)
כפי שאנה פלק מ-Statista מפרטת, בהתבסס על נתונים שנאספו על ידי מכון הסקרים גאלופ במהלך חודש יוני 2023, מבין המוסדות שנסקרו, רק הצבא האמריקאי והעסקים הקטנים זכו לאמון רב או בלתי מבוטל מצד רוב המשיבים ברחבי אמריקה - קרי מעל ל-50 אחוזי אמון.
הדבר מנוגד בתכלית לקונגרס שזכה רק ל-8 אחוזי אמון מהמשיבים, או לתקשורת הממסדית שנאלצה להסתפק בכ-14 אחוזי אמון לא מחמיאים במיוחד...
הנתונים שאספה גאלופ מבוססים על העובדה שענקית סקרי דעת הקהל סוקרת את תחושותיו של הציבור האמריקאי בנוגע לשאלות האמון הללו כבר למעלה מ-50 שנים - למעשה מאז שנת 1973.
כאשר על פי הנתונים נראה כי ב-50 השנים האחרונות חלו תנודות משמעותיות בתגובת הציבור האמריקאי לשאלות הללו.
כך למשל, בשנת 2023 נרשמה במשטרה רמת אמון נמוכה של כל הזמנים, כאשר רק 43 אחוזים מהנשאלים טענו כי יש להם אמון רב בלובשי המדים הכחולים.
שלושה מוסדות אחרים הגיעו גם כן לרמות אמון נמוכות באופן חסר תקדים במהלך השנה שעברה - בהם יש למנות את בתי הספר הציבוריים עם כ-26 אחוזים, חברות הטכנולוגיה הגדולות ('ביג טק') עם כ-26 אחוזים והעסקים הגדולים (תאגידי-על) עם כ-14 אחוזים.
במהלך שנת 2022 צנח האמון הציבורי ב-11 מתוך 16 המוסדות הלאומיים והציבוריים שאחריהם עוקבת גאלופ, כאשר האמון בבית המשפט העליון בוושינגטון ירד בכ-11 נקודות האחוז לכ-25 אחוזים, ובנשיאות האמון צנח בכ-15 נקודות האחוז לכ-23.
מצב הנשיאות ובית המשפט העליון כמעט ולא השתפר במהלך שנת 2023, כשאלה 'עלו' ל-27 ו-26 אחוזים בלבד, בהתאמה (אחוזים בודדים).
אולי סימן מעורר דאגה לקראת בחירות 2024 בהתחשב בעובדה שעל פי מרבית הפרשנים הפוליטיים מימין ומשמאל, בחירות 2024 אמורות להיות הסוערות ביותר שידעה אמריקה אולי 250 שנות קיומה.