פרופסורית שהופיעה לצד מנהיג חמאס בכיר היתה אמורה לשאת נאום ולהעניק הרצאה על "רצח עם" בהרווארד במהלך יום השני - באותו היום שהינו גם תאריך היעד האחרון של האוניברסיטה להיענות לזימון הקונגרסיאלי הדורש תשובות מאוניברסיטת היוקרה בנושא טיפולה באנטישמיות - הזימון כולל תביעה ברורה לאספקת מסמכים המוכיחים כי האוניברסיטה אכן מטפלת בנושא כדבעי.
נורה עריקאת, פרופסורית ללימודי אפריקה באוניברסיטת ראטגרס בניו ג'רזי, הייתה אמורה לדבר בנושא "אנו מאשימים רצח עם; הפוטנציאל והגבולות של המשפט הבינלאומי", במרכז ללימודי המזרח התיכון של האוניברסיטה הממוקמת בסמוך לבוסטון, הופעתה מגיעה לאחר חודשים של נאומים אנטי-ישראליים ארסיים במיוחד.
ההרצאה של האקדמאית השנויה במחלוקת, שהיא גם עורכת הדין ל''זכויות אדם'', מגיעה על רקע האשמות מתגברות כנגד שהרווארד על אי הצלחתה להתמודד עם נגע האנטישמיות בקמפוס שתפס מימדים של מגפה בעקבות הטבח של חמאס באלפי ישראלים חפים מפשע ב-7 באוקטובר.
ההרצאה כאמור, נקבעה בדיוק לדדליין בו הרווארד אמורה למסור את המסמכים שדרשה ועדת החינוך של בית הנבחרים בזמן שהאוניברסיטה נתבעת לחקור ולפתור את בעיית האנטישמיות בקמפוס. הרווארד כבר קיבלה ארכה לשיתוף פעולה עם ועדת החקירה הקונגרסיאלית.
אבל נראה שהרצאתה של עריקאת עשויה לעורר מתחים, לאחר שמתחילת מעשי הזוועה של חמאס היא האשימה את ישראל בלבד כגורם לאלימות במזרח התיכון.
"כל גינוי של אלימות בטל אם הוא לא מתחיל ונגמר בגינוי האפרטהייד הישראלי, הקולוניאליזם של המתנחלים, והכיבוש", פרסמה עריקאת ב-X ליותר מ-176,000 עוקביה ב-7 באוקטובר.
כמה ימים לאחר מכן, ב-16 באוקטובר, היא צייצה לנשיא ביידן: "חזרה על השקר של תינוקות ערופים [על ידי חמאס], מנחה את הדיפלומטים האמריקנים להימנע מקריאות להפסקת אש ומגבה את מלחמת רצח העם של ישראל [בעזה]...."
בשנת 2020, הפרופסורית גם השתתפה בסדנה מקוונת יחד עם מנהיג חמאס, עזי חמאד. עריקאת ספגה ביקורת בחודש שעבר לאחר שהעניקה הרצאה וירטואלית בנושא, "צדק לחלק: חוק ושאלת פלסטין", שאורגנה על ידי המרכז לביטחון, גזע וזכויות בבית הספר למשפטים שבראטגרס.
בחודש נובמבר השתתפה עריקאת בעצרות נגד ישראל שנערכו בוושינגטון הבירה ובפילדלפיה, שם טענה שישראל נמצאת ב"מרדף מושחת אחר עושר וזכויות יתר".
חודש לאחר מכן, הרצאה שנויה במחלוקת על "גזע, שחרור ופלסטין" שבה השתתפה עראקת, זכתה לקיטונות ביקורת כ"מספקת במה" ל"אנטישמים ידועים".
המרצה היא גם עורכת שותפה של 'Jadaliyya', מגזין מקוון פרו-פלסטיני.
דודה, סאיב עריקאת, היה דיפלומט פלסטיני וחבר בכיר בארגון השחרור הפלסטיני (אש"ף), ובמשך עשרות שנים ניהל את המשא ומתן בין הרשות וישראל תוך שהיה מקורב לארכי-רוצח יאסר עראפת.