שליחת האו"ם המתמקדת בחקר אלימות מינית מסרה ביום שני דו"ח חדש הטוען כי יש "בסיס סביר" להאמין שחמאס ביצע אונס, "עינויים מיניים" והתייחס באכזריות וחוסר אנושיות לנשים במהלך התקפת הפתע על דרום מדינת ישראל ב-7 באוקטובר.
יש גם "סיבות סבירות להאמין שאלימות כזו עשויה היתה להיות שיטתית ומתמשכת", אמרה פראמילה פאטן, שביקרה בישראל מה-29 בינואר עד ה-14 בפברואר עם צוות המונה כתשעה חברים.
הדיווח מגיע כמעט חמישה חודשים לאחר ה-7 באוקטובר, ורציחתם של כ-1,200 בני אדם וחטיפתם של כ-250 בני ערובה.
חמאס דחה טענות לפיהן מחבליו ביצעו תקיפות מיניות.
במקביל, הדו"ח של פאטן הדגיש כי ביקור צוות הבדיקה "לא נועד להיות חקירתי באופיו".
היא הוסיפה כי הצוות לא הצליח להיפגש עם אף קורבן של אלימות מינית "למרות מאמצים משותפים לעודד אותם להתייצב".
עם זאת, חברי הצוות ערכו 33 פגישות עם מוסדות ישראלים וערכו ראיונות עם 34 אנשים, כולל ניצולים ועדים מה-7 באוקטובר, בני ערובה ששוחררו, וספקי בריאות.
בהתבסס על המידע שאספה, אמרה פאטן כי "יש יסוד סביר להאמין שאלימות מינית הקשורה לקונפליקט התרחשה במהלך התקפות ה-7 באוקטובר במספר מקומות ברחבי הפריפריה של עזה, וכללה אונס, ואונס קבוצתי, בשלושה מקומות לפחות".
במקומות שונים, היא אמרה, הצוות מצא "שכמה גופות היו עירומות לחלוטין או עירומות חלקית מהמותניים ומטה עם ידיים קשורות. חלקן נורו מספר פעמים, לעתים קרובות בראש".
למרות נסיבתיות, היא אמרה כי דפוס של הפשטה וריסון הקורבנות "עשוי להעיד על צורות מסוימות של אלימות מינית".
בפסטיבל המוזיקה נובה וסביבתו, אמרה פאטן, "יש יסוד סביר להאמין שאירועים רבים של אלימות מינית התרחשו כאשר קורבנות היו נתונים לאונס ו/או אונס קבוצתי ולאחר מכן נהרגו או נהרגו תוך כדי אונס".
"ישנם דיווחים נוספים על אנשים שהיו עדים לפחות לשני מקרים של אונס גופות נשים, מקורות אמינים אחרים תיארו מספר נרצחים, בעיקר נשים, שגופותיהן נמצאו עירומות מהמותניים ומטה... חלקן קשורות לעצים או לעמודים כשידיהן קשורות".
בכביש 232 - בדרך ליציאה מהפסטיבל - "מידע אמין המבוסס על עדויות מתאר אונס של שתי נשים על ידי גורמים חמושים", אמרה פאטן.
"לאורך הכביש הזה נמצאו כמה גופות עם פציעות באיברי המין, יחד עם פציעות בחלקי גוף אחרים, לא ניתן לאמת בשלב זה דפוסים מובחנים של מום באיברי המין, אך הם מצדיקים חקירה עתידית", כתבה.
אנשים שנמלטו מפסטיבל נובה ניסו גם לברוח דרומה וביקשו מחסה בקיבוץ רעים ובסביבתו, שם אמרה פאטן כי יש "בסיס סביר" להאמין שהתרחשה אלימות מינית.
בקיבוץ בארי, אמרה פאטן, הצוות שלה "הצליח לקבוע שלפחות שתי האשמות של אלימות מינית שחוזרות על עצמן באופן נרחב בתקשורת, אינן מבוססות".
לבסוף, פאטן הדגישה כי "בירור השכיחות האמיתית של אלימות מינית במהלך התקפות ה-7 באוקטובר ואחריהן עשויה להימשך חודשים או שנים וייתכן שלעולם לא תהיה ידועה במלואה".