הנשיא ג'ו ביידן יכריז על תוכנית מיוחדת במהלך נאום מצב האומה שישא הערב (יום חמישי) שתכלול הקמת נמל זמני בחוף עזה במטרה להגביר את זרימת הסיוע ההומניטרי לשטח, וזאת במקביל להימשכות מלחמת ישראל-חמאס, כך על פי פקידי ממשל בכירים.
הגורמים הרשמיים, שדיברו בעילום שם, אמרו כי מבצע הקמתו של הרציף לא ידרוש שחיילים אמריקאים יהיו על הקרקע כדי לבנות את המזח שמיועד לאפשר משלוחים נוספים של מזון, תרופות וחפצים חיוניים אחרים.
הפקידים לא סיפקו פרטים לגבי אופן בנייתו של המזח אך אחד ציין שלצבא ארה"ב יש "יכולות ייחודיות" והוא יכול לעשות דברים "רק מהחוף".
במקביל, בחמאס הדגישו כי המשלחת שלהם עזבה את קהיר וכי שיחות הפסקת האש ושחרור בני הערובה יתחדשו רק בשבוע הבא, מה שהופך את השגת ההסכם לבלתי סבירה ביותר לפני חודש הרמדאן ואת האפשרות של כניסה קרקעית של צה"ל לרפיח לממשית יותר (אם להאמין לאולטימטום של השר גנץ).
לאחר חמישה חודשים של לחימה בין ישראל לחמאס חלק גדול מעזה המנוהלת על ידי חמאס נותר בהריסות, אך העדויות לאסון ההומניטרי שהרשויות מדברות עליו לא ממש נראות.
למרות טענות כי פלסטינים רבים, במיוחד בצפון ההרוס, נאבקים על מזון כדי לשרוד אשר נשמעות מגופי החדשות, אין תמונות או תיעוד של ערבים הגוועים ברעב או סובלים ממחסור ממזון - וזאת למרות שרבים אכן נותרו ללא קורת גג.
ועדיין, ארגוני סיוע בינלאומיים ממשיכים לטעון כי זה כמעט בלתי אפשרי להעניק אספקה לרוב שטחי עזה בגלל הקושי בתיאום עם הצבא הישראלי, פעולות האיבה המתמשכות, והתמוטטות הסדר הציבורי.
בשל העובדה הזו בחר צבא ארה"ב באחרונה להטיל סיוע אווירי לעזה.