נאום הניצחון של נשיא רוסיה ולדימיר פוטין בבחירות שכלל חלק 'שאלות ותשובות' עם העיתונות נוצל כדי להזהיר את ארה"ב ואירופה ש"מלחמת עולם שלישית בקנה מידה מלא" היא "אפשרית" אם חיילים מערביים כלשהם ייכנסו לאוקראינה. הדברים נאמרו בתגובה לשאלת עיתונאי על הצהרותיו האחרונות של הנשיא מקרון שאמר כי הוא חושב ששליחת חיילים לאוקראינה צריכה להיות אפשרות ריאלית.
פוטין הגיב: "אני חושב שהכל אפשרי בעולם של היום וברור לכולם שזה יהיה צעד אחד ממלחמת עולם שלישית בקנה מידה מלא".
אבל המנהיג הרוסי גם הדגיש שאנשי נאט"ו כבר נמצאים באוקראינה, כאשר המודיעין הרוסי מאתר לפעמים אנגלית וצרפתית בשדה הקרב.
"אין בזה שום דבר טוב, קודם כל בשבילם, כי הם מתים שם, ובמספרים גדולים", אמר.
במהלך סוף השבוע העלה נשיא צרפת מקרון את רעיון הפסקת האש במהלך אולימפיאדת פריז, שתתקיים בין ה-26 ביולי ל-11 באוגוסט השנה.
"צרפת רוצה שרוסיה תקיים הפסקת אש באוקראינה במהלך המשחקים האולימפיים בקיץ הקרוב בפריז", אמר נשיא צרפת בראיון לטלוויזיה האוקראינית.
"זהו מסר של שלום", אמר מקרון, לפני שמתורגמן ציטט אותו כאומר כי צרפת עושה כן בהתאם לרוח האולימפית.
נראה כי פוטין הגיב לדברים בנאומו ביום ראשון: "אמרתי את זה שוב ושוב ואני אגיד את זה שוב. אנחנו בעד שיחות שלום, אבל לא רק בגלל שנגמרים הכדורים של האויב", הצהיר.
"אם הם באמת, ברצינות, רוצים לבנות יחסי שכנות שלווים וטובים בין שתי המדינות בטווח הארוך, ולא פשוט לקחת הפסקה להתחמשות מחדש למשך 1.5-2 שנים", הוסיף.
פוטין הציג את בחירתו מחדש לכהונה נוספת של שש שנים כהוכחה לכך שהאוכלוסייה הרוסית עומדת מאחוריו בהגנה על רוסיה ב"מבצע הצבאי המיוחד" הנמשך באוקראינה.
"חברים יקרים, זה תענוג גדול הערב להיות עם חברי הצוות שלי, אנשים שחושבים אותו דבר, שיש להם אותן מטרות. אבל בואו נחשוב על המילה הזו, מאיפה היא באה, חבר לנשק, או חברים לצוות - [זה משום] שההצבעות של כל אזרחי רוסיה מבטאות את הרצון המאוחד של הפדרציה הרוסית".
הנשיא העמיד את ה"מנדט" שקיבל בניגוד למצב העניינים באמריקה: "כל העולם צוחק ממה שקורה שם", אמר על ארצות הברית, "זו רק קטסטרופה - זו לא דמוקרטיה - מה זה לעזאזל?", שאל.
פוטין עוד נשאל על מנהיג האופוזיציה המנוח אלכסיי נבלני, אשר מת ב-16 בפברואר בעודו כלוא בבית מאסר בצפון הרחוק של המדינה. באותה הזדמנות הוא אישר דיווחים כי חילופי שבויים עם המערב עמדו להתרחש רגע לפני מותו ה"עצוב".
על ההחלפה הזו, שדיונים אודותיה התנהלו ימים ספורים לפני מותו הבלתי צפוי של נבלני, הגיב פוטין כך:
"אמרתי: 'אני מסכים'. היה לי תנאי אחד - אנחנו מחליפים אותו אבל הוא לא חוזר".
בנוגע לעתיד המלחמה באוקראינה, על רקע התקפות רחפנים חוצות גבול שפגעו בערים ובתשתיות אנרגיה רוסיות, פוטין הרחיב את הדיבור על הצורך בהקמת אזור חיץ גדול.
"אני לא שולל את זה, בהתחשב באירועים הטרגיים המתרחשים היום, ניאלץ בשלב מסוים, כשנמצא לנכון, ליצור 'אזור סניטרי' מסוים בשטחים שתחת משטר קייב", אמר, אך מבלי להוסיף פרטים נוספים.
בינתיים יוזמת שלום אחרת נדחפה השבוע בידי סין אשר רוסיה הסכימה לה - כעת ממתינים לתגובת אוקראינה.