לאחר שזכתה לביקורת על שימוש מייגע בזכות החקירה על כס השיפוט (כולל רמיזות על דיבור ממושך בצורה בלתי נצרכת מצד כמה מעמיתיה הליברלים) שופטת בית המשפט העליון של ארה"ב הטריה, קטנג'י בראון ג'קסון, מעורבת בסקנדל נוסף.
המינוי המתוקשר של ממשל ביידן, אמרה ביום שני כי היא מודאגת מכך שהתיקון הראשון "פוגע בממשלה בדרכים משמעותיות, בתקופות הזמן החשובות ביותר".
ג'קסון פנתה לפרקליט הראשי של מדינת לואיזיאנה, בנג'מין אגויניאגה, אשר מדינתו הצטרפה למיזורי בתביעה משותפת נגד הממשל הפדרלי בשל ניסיונותיו לצנזר דיבור חופשי בפלטפורמות המדיה החברתית במהלך מגיפת הקורונה, בטענה כי הצנזור עוסק לכאורה בסיבות הקשורות לדאגת הממשלה לבריאות הציבור - על כן, מותר לממשלה לבצע צנזורה שכזאת לכאורה.
ג'קסון הציגה בפני פרקליטי המדינות מצב היפותטי שבו פלטפורמות המדיה החברתית מאפשרות למגמה מסוכנת שבה מעודדים ילדים לקפוץ מחלונות "בגובה מתעצם", לפוץ באינטרנט.
לאחר מכן היא שאלה את העותרים האם הרשויות הממשלתיות אינן יכולות "לעודד פלטפורמות מדיה חברתית להוריד את המידע שמעורר את הבעיה הזו?".
אגויניאגה טען כי הממשלה תוכל להשתמש ב"דוכן הבריונים", קרי - מונח הבא לתאר את סמכותה הרשמית כרשות נבחרת כדי לפנות לציבור באופן רחב ולשכנע אותו לדחות את תוכן המידע המסוכן שמופץ, אך שהמידע המסוכן לא מעניק לממשל זכות להתקשר עם פלטפורמות המדיה החברתית ולעודד אותן, או לכפות עליהן, להסיר את המידע המזיק.
ג'קסון התנגדה ואמרה שלא די לומר שהממשלה יכולה לפרסם את הדברים שלה רק שכן היו מצבים, לטענתה, שבהם הממשלה יכלה "לעודד או לדרוש סוג כזה של צנזורה" הנחוצה לביטחון הציבור.
השמרנים כידוע התנגדו לכך שהבית הלבן יוצר קשר עם חברות מדיה חברתית בניסיון לדכא מידע - כמו בנושאי ספקנות לגבי חיסונים, או דיבור פוליטי מוגן לגבי הוגנות במערכת הבחירות האמריקאית.
התיק עדיין לא הגיע להכרעה והוא נדון כעת בבית המשפט העליון של ארצות הברית בו לשמרנים רוב מוצק של כ-6 שופטים, למול מיעוט של 3 שופטים ליברלים.