בשל החששות והפחדים מפני פגיעה בביטחון האישי, הלאומי והכלל עולמי מצד הבינה המלאכותית – העצרת הכללית של האו"ם אימצה פה אחד החלטה עולמית ראשונה שמטרתה לפקח על ה-AI ולהוות הגנה מפני סכנות ממשיות.
ההחלטה הלא מחייבת, שהוגשה על ידי ארצות הברית ובחסות משותפת של סין, רוסיה ויותר מ-120 מדינות אחרות, התקבלה אחרי שלושה חודשים של משא ומתן. לבסוף הוסכם לקבל את ההצעה שמעודדת הגנה על נתונים אישיים, פיקוח ושמירה על זכויות אדם – וגם סוללת את הדרך ליהנות מהיתרונות.
"היום, כל 193 חברי העצרת הכללית של האו"ם דיברו בקול אחד, ויחד בחרו לשלוט בבינה המלאכותית במקום לתת לה לשלוט בנו", אמר שגרירת ארה"ב באו"ם, לינה תומס-גרינפילד.
מדובר במהלך אחד מני רבים של ממשלות ברחבי העולם, שנעמדו על רגליהן כדי לעצב את החיים החדשים לצד הבינה המלאכותית, זאת כאמור על רקע חששות משיבוש הליכים דמוקרטיים, הונאות מאסיביות ואובדן הרסני של מקומות עבודה.
ההחלטה מגיעה לאחר שבכירים בעולם הטכנולוגיה הביעו דאגות כבדות מההשפעה של ה-AI, ונשמעו אפילו מפיו של ג'פרי הינטון – 'הסנדק של הבינה המלאכותית', שאמר בשנה שעברה שהוא מתחרט על יצירת הטכנולוגיה הזו והביע חשש מפני השתלטות מכונות.
מאז כניסתה של הבינה המלאכותית לחיינו, רמאים השתמשו בה כדי לגנוב נתונים וכספים, יצרו תמונות וסרטונים מזויפים של מפורסמים ואנשים פרטיים ופגעו בהליכים דמוקרטיים.
הבית הלבן שיבח את המהלך העולמי וכינה אותו "צעד היסטורי" להבטחת ואבטחת העתיד, על ידי "תכנון, פיתוח, פריסה ושימוש של מערכות AI".
היועץ לביטחון לאומי של ארה"ב, ג'ייק סאליבן, כתב בהצהרה כי "ההחלטה שהתקבלה מציגה חזון מקיף כיצד מדינות צריכות להתנהל עם ההזדמנויות והתגרים של AI. זה נתיב לשיתוף פעולה בינלאומי בנושא, לרבות קידום גישה שוויונית, ניהול סיכונים, הגנה על פרטיות, שמירה מפני שימוש לרעה, מניעת הטיה ואפליה".
"אנחנו שטים במים סוערים עם טכנולוגיה המשתנה במהירות, מה שאומר שחשוב יותר מתמיד לנווט לכיוון הערכים שלנו", אמר בכיר באו"ם, שהוסיף כי זהו מסמך ראשון המהווה "קונצזוס גלובלי".