אחרי חודשים ארוכים וכאוטים של הפגנות פרו-פלסטיניות קיצוניות והתנהלות אנטישמית מצמררת שפגעה במוניטין המוסד הוותיק – אוניברסיטת הרווארד ראתה ירידה בכמות המועמדים לתואר ראשון.
זאת בעוד שמוסדות אקדמיים אחרים, כמו אונ' ייל או קארטמות' קולג', מתהדרים בזינוק של עשרה אחוזים.
(צילום: Getty Images)
ביום חמישי האחרון, הרווארד הודיעה שהיא קיבלה 54,008 בקשות רישום, כלומר מועמדים לתואר ראשון שיושלם בשנת 2028. המספר מציין ירידה של חמישה אחוזים מהשנה הקודמת, וגם את הנתון הנמוך ביותר מאז שנת 2020 שכזכור התאפיינה במגפת הקורונה.
אבל המוסד במסצ'וסטס בן 387 השנים ניסה לתת ספין חיובי לנתונים הללו, והדגיש שזו השנה הרביעית ברציפות שבה האוניברסיטה קיבלה יותר מ-50,000 בקשות.
"מעבר למאגר מועמדים חזק נוסף, אנו שמחים על המערך המדהים של הכישרונות שיסיימו ב-2028", נמסר מהמוסד, שפרסם כי עד כה הוא קיבל 1,937 סטודנטים, שיעור קבלה של 3.58% שמסמן עלייה מ-3.41% בשנה שעברה.
רבים מנתחים את מגמת הירידה הזו ישירות אל המשבר אליו הרווארד נקלעה, או קידמה, בעקבות טבח ה-7 באוקטובר. זאת החל ממכתב סטודנטים שטענו שישראל היא "אחראית מלאה" לפיגוע האכזרי שהוביל למלחמה, עשרות תורמים שהפסיקו את הזרמת הכספים למוסד, ועד העדות הבלתי נתפסת בקונגרס של נשיאת הרווארד, קלודין גיי.
(צילום: רויטרס)
גיי, הנשיאה השחורה הראשונה של המוסד שכיהנה בתפקיד שישה חודשים בסך הכל, סירבה להגיד שקריאה לרצח עם של היהודים עוברת על חוקי המוסד. מאוחר יותר היא נאלצה להתנצל, אך הדבר לא הספיק ושערוריות נוספות, כמו טענות לגניבות חומרים מצדה, הובילו אותה להתפטר.
עם זאת, יש לציין שאונ' M.I.T ראתה עלייה של חמישה אחוזים בהרשמה, וכך גם אונ' קולומביה שסירבה להזמנה להעיד בפני הקונגרס לצד הרווארד ופנסילבניה.