ענקית המדיה החברתית הסינית הסירה יותר מ-3.1 מיליון סרטונים שנוצרו בישראל, בגדה המערבית, ובעזה, והשעתה כ-140,000 שידורים חיים נוספים, כך על פי דובר של אפליקציית שיתוף הסרטונים. התוכן שהוסר כלל חומרים שמקדמים את חמאס, דברי שטנה, קיצוניות אלימה, ומידע מוטעה.
הסרה זו היא חלק ממאמץ גדול יותר של טיקטוק למתן תוכן בפלטפורמה שלה, מה שהביא להסרה של כמעט 78.3 מיליון סרטונים ברחבי העולם מה-7 באוקטובר עד ה-31 במרץ.
הדברים באים כידוע בעקבות מלחמת ישראל-חמאס, שבעקבותיה טיקטוק ניסתה לעבוד באופן הדוק יותר לכאורה לנהל את התוכן באפליקציה בעקבות תלונות שהוגשו על הענקת במה לטרור ולאנטישמיות קיצונית.
למרות המאמצים לכאורה, החברה התמודדה עם האשמות של התרת תוכן אנטישמי ואנטי-ישראלי בפלטפורמה שלה הרבה מעבר למותר בפלטפורמות אחרות כ-X, אינסטגרם ופייסבוק.
באתר החדשות היהודי-אמריקאי YWN, אף דווח על סקר שנערך בחודש נובמבר ומתוכו עלה כי משתמשים הפכו לבעלי עמדות יותר אנטישמיות ויותר אנטי-ישראליות בכ-17% על כל 30 דקות שבהם צפו בסרטוני הפלטפורמה.
במקביל, ישנם רבים בארצות הברית הטוענים כי הפלטפורמה מנוהלת ישירות על ידי הממשלה הקומוניסטית הסינית, וכי חברת ByteDance המחזיקה בטיקטוק למעשה כפופה לממשל הסיני.
כמו כן, יש לזכור, כי אש"ף/פת"ח רקם קשרים בינלאומיים עם סין הקומוניסטית לפני שעשה זאת עם כל מעצמה אחרת - כולל לפני שיצר קשרים רשמיים עם ברית המועצות.
כמו כן חלק מאנשי אש"ף אומנו, חומשו, ולמדו בסין הקומוניסטית מיד עם התגברות פעילות הטרור של הארגון לאחר מלחמת ששת הימים.
בארץ, הלוביסט הבכיר של החברה בישראל התפטר בחודש ינואר עקב האשמות בהטיה אנטי-ישראלית לכאורה.
הרשת החברתית התמודדה גם עם ביקורת על הסרת תוכן שאינו מפר את הנחיות הקהילה, כמו סרטון של קרובי משפחת ביבס החטופים בו מתבצעת קריאה לשחרורם.
החברה האשימה תקלה טכנית בהסרה.