וושינגטון מתכננת לאסור על עסקים ואנשים פרטיים בארה"ב להשתמש בתוכנה שנוצרה על ידי חברת אבטחת הסייבר הרוסית "קספרסקי לאב", כך דיווחה CNN ביום שלישי, תוך ציטוט פקידי ממשל אלמוניים שמכירים את הנושא.
המהלך נתפס כ"חסר תקדים", שכן צעדים מסוג זה מעולם לא כוונו לחברות פרטיות ולאזרחים.
ההצעה ליישום האיסור המקיף נמצאת כעת בשלבי סיום וייתכן כי תוטל כבר החודש, אמרו מקורות לרשת החדשות.
הרגולציה החדשה תשתמש ב"רשויות חדשות יחסית של משרד המסחר שנבנו על פי פקודות ביצועיות" של הנשיאים ג'ו ביידן ודונלד טראמפ כדי לאסור על קספרסקי לספק מוצרים ושירותים מסוימים במדינה, הם הוסיפו.
לפי המקורות, הצו נועד לצמצם את הסיכונים הנשקפים לכאורה מהתוכנה לתשתיות קריטיות בארה"ב.
כחלק מעבודות ההכנה למהלך, משרד המסחר האמריקאי קבע "החלטה ראשונית" לאסור עסקאות מסוימות בין חברת אבטחת הסייבר הרוסית לבין אזרחי ארה"ב, הוסיפו המקורות.
עם זאת, הם לא סיפקו פרטים לגבי ההיקף המלא של המהלך הסופי נגד מוצרי קספרסקי, אך נראה כי האיסור יתמקד בתוכנת האנטי-וירוס של החברה.
בשנת 2022, ועדת התקשורת הפדרלית הציבה את ספקית אבטחת האינטרנט ברשימת החברות שנחשבות לאיום על הביטחון הלאומי של ארה"ב.
בעקבות המהלך, קספרסקי מסרה בהצהרה כי ההחלטה התקבלה על בסיס "נימוקים פוליטיים" ולא על בסיס "הערכה מקיפה של תקינות המוצרים והשירותים של קספרסקי".
בשנת 2017, הרגולטורים בארה"ב אסרו על שימוש ממשלתי פדרלי בתוכנת קספרסקי. אז, המחלקה לביטחון המולדת (DHS) ציינה חשש מוגבר מכך שלחברה יש קשרים עם תוכניות ריגול הפועלות בחסות המדינה הרוסית כסיבה מרכזית למהלך.
מאוחר יותר, החברה הגישה שתי תביעות נגד ההחלטה שקיבל ממשל טראמפ, ואמרה שהאיסורים אינם חוקתיים וכי הם גרמו לנזק בלתי הולם.
בשנת 2018, בית המשפט של מחוז קולומביה דחה את שני התיקים, לאחר שאישר את האיסור שהוטל על ידי וושינגטון.