ביטחון ישראל, החלטות ארצות הברית.
מנהיגים ישראלים תכננו "מתקפת נגד נרחבת בהרבה על איראן" לאחר שטהראן שיגרה מטח מל"טים וטילים על ישראל בסוף השבוע שעבר, אך הופעל לחץ לנטרל את המבצע על ידי ארה"ב ובעלות בריתה, כך דיווח ה"ניו יורק טיימס" ביום שני.
ישראל כיוונה לאיראן קומץ מל"טים וטילים, על פי גורמים אמריקאים ומקורות ישראלים אנונימיים ששוחחו עם העיתון.
בעוד שגורמים במערב מאמינים שטיל ישראלי פגע בבסיס אווירי איראני, טהראן רק הודתה שהותקפה באמצעות מל"טים קטנים, כאשר שר החוץ חוסיין אמיראבדוללהיאן תיאר את המטוס כ"צעצועי ילדים" שהופלו בקלות.
ירושלים התכוונה בתחילה לגל רחב הרבה יותר של תקיפות נגד אתרים צבאיים ברחבי המדינה, כולל ליד טהראן, אמרו גורמים ישראלים אנונימיים.
עם זאת, ארה"ב, בריטניה וגרמניה הפעילו "לחץ דיפלומטי משותף" על ראש ממשלת ישראל בנימין נתניהו ואילצו אותו להסתפק בתגובה מוגבלת יותר, אמרו הגורמים.
תגובה כזו "מנעה מנזק משמעותי, והפחיתה את הסבירות להסלמה", דיווח הניו יורק טיימס.
הצבא הישראלי לא הגיב לדיווח, ודבק במדיניותו הרגילה של סירוב לאשר או להכחיש תקיפות על אדמת חוץ.
סבב ההסלמה האחרון בין ישראל לאיראן החל ב-1 באפריל, כאשר תקיפה אווירית ישראלית פגעה לכאורה בקונסוליה האיראנית בבירת סוריה דמשק.
במתקפה נהרגו שבעה קצינים של כוח קודס של משמרות המהפכה האסלאמית (IRGC), כולל שני גנרלים בכירים.
טהראן הזהירה כי תגיב, ושבועיים לאחר מכן שיגרה גלים מרובים של טילים ומזל"טים לעבר ישראל.
רוב הטילים האיראניים יורטו, אך עם ירי של יותר מ-300 מל"טים, הגנות אוויריות הוכרעו וטילים מרובים הגיעו ליעדם ופגעו בבסיס אוויר.
נתניהו תכנן בתחילה מתקפות תגמול מיידיות, אך דיבר על כך במהלך שיחת טלפון עם נשיא ארה"ב ג'ו ביידן, כך דיווח ה"ניו יורק טיימס" בשבוע שעבר.
גורמים ישראלים ואמריקאים הדגישו כי וושינגטון רצתה שירושלים תמנע מלהתגרות באיראן כדי למנוע הסלמה.
נראה שהתוכנית הצליחה. "כל עוד אין הרפתקאות חדשות מצד ישראל נגד האינטרסים שלנו, אז לא יהיו לנו תגובות חדשות", אמר אמירבדולהיאן בשבת.
כשכמה מבעלי בריתו הפוליטיים הקשוחים של נתניהו מתחו ביקורת על התגובה ה"צולעת" כביכול, הגורמים ששוחחו עם ה"ניו יורק טיימס" התעקשו שהתקיפות ממחישות את "רוחב ותחכום הארסנל הצבאי של ישראל", לפי העיתון.