ישראל הזהירה את ארה"ב כי תעניש את הרשות הפלסטינית ותגרום לקריסתה אם בית הדין הפלילי הבינלאומי (ICC) יוציא צווי מעצר למנהיגי המדינה היהודית, כך דיווח 'אקסיוס' ביום חמישי.
כמה כלי תקשורת דיווחו בחודש שעבר כי בית הדין הפלילי הבינלאומי עלול להאשים את נתניהו ובכירים אחרים בפשעי מלחמה על רקע המערכה הצבאית המתמשכת נגד חמאס בעזה.
ישראל פתחה במתקפת-נגד בעקבות טבח חמאס ב-7 באוקטובר, אשר גבה את חייהם של כ-1,200 ישראלים.
תגובת צה"ל במובלעת זכתה לביקורת רבה - אפילו מצד בעלות ברית כארה"ב. בינואר מצא בית הדין הבינלאומי של האו"ם כי "סביר" שכוחות ישראליים ביצעו "רצח עם" במובלעת.
לפי גורמים ישראלים ואמריקאים, ממשלת ישראל הודיעה לממשל ביידן כי אם יונפקו צווי מעצר, היא תראה ברשות הפלסטינית כאחראית לכך ותגיב בפעולה חזקה כנגדה.
צעד אפשרי אחד יכול להיות הקפאת העברת ההכנסות ממסים שירושלים גובה עבור הרשות הפלסטינית, כאשר ללא הכספים הללו - הרשות הפלסטינית תפשוט רגל.
דרך פעולה אפשרית נוספת תהיה "החלטה רשמית להעניש את הרשות הפלסטינית, שעלולה להוביל להתמוטטותה", אמר גורם ישראלי בכיר לאקסיוס.
הנהגת המדינה מאמינה שאיום צווי המעצר הוא אמיתי לכן ראש הממשלה נתניהו ביקש בשבוע שעבר מנשיא ארה"ב ג'ו ביידן להתערב ולעצור את ה-ICC מלרדוף אחריו, אחר שר הביטחון גלנט, ואחר הרמטכ"ל הרצי הלוי. על פי הדיווחים, ממשל ביידן מסר לבכירי ה-ICC כי צווי המעצר כנגד המנהיגים הישראלים יהיו טעות, וחברי קונגרס דמוקרטים וגם רפובליקנים הצטרפו לקריאה להימנע מהם.
חקירת ה-ICC, שהושקה ב-2021, מתמקדת ב''פשעי מלחמה'' לכאורה שבוצעו ביו"ש ובעזה מאז צוק איתן (2014).
ישראל אינה צד לאמנת רומא, האמנה שייסדה את ה-ICC, ואינה מכירה בסמכות השיפוט של בית המשפט המדובר.
עם זאת, אם ביהמ"ש יוציא צו על שמו של נתניהו, נסיעתו עלולה להיות מוגבלת ביותר, שכן 124 המדינות המכירות בבית המשפט עלולות לראות את עצמן מחויבות לעצור אותו מהרגע שינחת בשטחן.