לפחות 44 בני אדם נעצרו היום באוניברסיטת UCLA על רקע התכנון שבסופו של דבר לא יצא היום לפועל - החזרת המוסד האקדמי ללימודים בכיתות, לאחר הפסקה בת מספר ימים בעקבות העימותים האלימים בין מפגינים פרו-פלסטיניים ותומכי ישראל.
נשיא האוניברסיטה, פרופ' ג'ין בלוק, הודיע במקביל על הקמת משרד חדש לביטחון הקמפוס במטרה לספק מענה לניהול חירום כמו בהתפרעויות האחרונות.
"כל השיעורים של יום שני הועברו למתכונת למידה מרחוק, לצד פעילות מוגבל ברחבי הקמפוס, לאור השיבושים המתמשכים", נכתב באתר אוניברסיטת UCLA.
על פי הדיווחים, המעצרים התרחשו במהלך הלילה אז פרצו כוחות משטרה לתוך מה שנותר מאזור המאהל הפרו פלסטיני ועיכבו לחקירה עשרות מפגינים באשמת הפרת העוצר הלילי בשטח הקמפוס.
עוד הוסיפה המשטרה כי העצורים הובלו באוטובוסים של משרד השריף המחוזי ולקחו למעצר בחשד למה שהוגדר כקשירת קשר לביצוע שוד.
ביקורת קשה הופנתה כנגד האוניברסיטה במהלך השבוע שעבר על אוזלת היד בהתמודדות מול האלימות שפרצה בכותלי הקמפוס, בין היתר על ידי מושל קליפורניה, גאווין ניוסאם וכן נבחרי ציבור נוספים שקראו לחקור את תגובת הנהלת UCLA לאירועים ואף לנשיא בלוק להתפטר מתפקידו. האחרון כבר הודיע כי יסיים את תפקידו בסוף חודש יולי.
"בשבוע שעבר, הקמפוס שלנו זועזע באירועים שהפרו את תחושת הביטחון האמון בקהילתנו", מסר אמש בלוק בהודעה לצוות המקצועי והתלמידים, "כתוצאה מכך, פתחנו בחקירה של נהלי האבטחה אך דבר אחד ברור - על מנת להבטיח את שלומה של הקהילה בעתיד, שינויים דחופים נדרשים באופן שבו אנו מנהלים את פעולות הביטחון אצלנו".
בין העצורים ישנם גם שני עיתונאים, וויליאם גיוד ושון בקנר. בתגובה לכך, פורסם גינוי מטעם איגוד העיתונאים על ידי נשיאתו, אשנתי בלייז הופקינס, אשר בחשבון X (לשעבר טוויטר), כתבה כי "לעיתונאים יש את הזכות לסקר הפגנות אלו מבלי התערבות כוחות אכיפת החוק בעבודתם".
מארגני המפגן הפרו פלסטיני הגדירו את המעצרים כבלתי חוקיים ובפוסט ברשתות החברתיות הם הביעו את זעמם על "המשך דיכוי האקטיביזם של הסטודנטים והעלאת המיליטריזם באוניברסיטאות.
לדבריהם, הם מסרבים לחזור לשגרה עד שהאוניברסיטה תענה לדרישתם להתנער מכל התקשרות עם ישראל ועם עסקים ישראלים.
ביום חמישי האחרון פינתה משטרת לוס אנג'לס את המאהל הפרו פלסטיני ב-UCLA תוך שהיא עוצרת 209 אנשים ששהו בתוכו, רוב העצורים שוחררו מאז בערבות והם צפויים בהמשך להתייצב לשימוע משפטי בעניינם.
המאהל עצמו פורק והאזור הפך לערמת אשפה אחת גדולה. כזכור, יממה קודם לכן הגיעו למקום תומכי ישראל ובין שני הצדדים פרצו עימותים שהובילו להזעקת כוחות משטרה וביטול הלימודים בהמשך.
בלוק בתגובה, בחר אז לתקוף את המפגינים הישראלים והגדיר את התקרית כ״התקפה בלתי מתקבלת על הדעת על המאהל, איך שלא תרגישו לגביו״.
ב-23 לחודש, הוא צפוי לעמוד לשימוע בקונגרס בנוגע לאנטישמיות שהופגנה ברחבי הקמפוס ולצעדי ההגנה עבור הסטודנטים היהודים במקום.