ממשלת ארצות הברית עיכבה את מכירתם של אלפי כלי נשק מדויקים לישראל על רקע המלחמה בעזה, כך על פי דיווח של הוול סטריט ג'ורנל המצטט פקידים אמריקאים בהווה ובעבר.
ממשלו של הנשיא ג'ו ביידן ספג ביקורת על מדיניות חימושה של ישראל מצד חלק מהדמוקרטים ובעיקר מצד השמאל הקיצוני בארצות הברית.
הג'ורנל דיווח ביום שני כי העסקה המדוברת כוללת עד כ-6,500 תחמושות מסוג Joint Direct Attack (JDAM) - הכוללות ערכות הכוונה שהופכות פצצות לא מונחות לתחמושת מונחית מדויקת.
החוק האמריקאי מחייב את הקונגרס לקבל הודעה על הסכמי מכירה גדולים לצבאות זרים.
מחלקת המדינה בדרך כלל מספקת את המידע הזה לוועדת החוץ של בית הנבחרים ולוועדת יחסי החוץ של הסנאט לפני מכירות פוטנציאליות שכאלה.
לאחר העברת המידע הזה, ולאחר ההודעה הרשמית לקונגרס, הוא צריך לעבור אישור מסוים.
הקונגרס התבשר לראשונה על המכירה - המוערכת בכ-260 מיליון דולרים - בחודש ינואר, אך ממשל ביידן עדיין לא התקדם עימה, כך לפי הג'ורנל.
היעדר פעולות מעקב מצד הממשל לאחר ההודעה הרשמית על המכירה גורם להפסקת העסקה.
"זה יוצא דופן, במיוחד עבור ישראל, במיוחד בזמן מלחמה", אמר ל-WSJ גורם בקונגרס המעורה בתהליך מכירת הנשק. הפקיד אמר, עם זאת, שאין מידע לגבי הסיבה לעיכוב.
סת' בינדר, מומחה למכירת נשק בארה"ב, אמר ל-WSJ שאם העיכוב מכוון, זה "יהיה המקרה הראשון מאז החלה המלחמה שבו הממשל נקט פעולה כזו על כלי נשק שאנחנו יודעים שהיו בשימוש בעזה".